Brza i fina pita od kikirikija

Stockfood
Pita od kikiriki maslaca i kikirikija koja se ne peče dobra je utjeha za vrijeme kišnih dana, a ako je dobro ohladite, osvježava za vrijeme vrućih dana.
Vidi originalni članak

Pita od kikirikija koja se ne peče, ali se smrzava odličan je izbor za svako doba godine. Ljeti glumi sladoled pitu, a za vrijeme kišnih i hladnijih dana pruža naljepšu utjehu. Lagana priprema i odličan okus natjerat će vas da je spremate češće.

Potrebno vam je:

  • Keksi
  • Maslac
  • Slatko vrhnje
  • Šećer
  • Maslac od kikirikija
  • Cimet
  • Kikiriki
  • Čokolada

Priprema:

  1. Izmrvite kekse i povežite ih maslacem.
  2. Utisnite ih u kalup i stavite u zamrzivač da se stisne.
  3. Miksajte slatko vrhnje i postepeno dodajte šećer.
  4. Odvojite polovicu i dodajte kikiriki maslac i cimet.
  5. Još malo miksajte.
  6. Smrznutu podlogu od keksi premažite kremom od kikiriki maslaca, a zatim dodajte sloj slatkog vrhnja.
  7. Pospite kikirikijem i mrvicama čokolade i smrznite.
  8. Izvadite 10 minuta prije posluživanja i narežite. 

Uživajte!

Posjeti Gastro.hr