gastro postao
Pita od kikiriki maslaca i kikirikija koja se ne peče dobra je utjeha za vrijeme kišnih dana, a ako je dobro ohladite, osvježava za vrijeme vrućih dana.
Pita od kikirikija koja se ne peče, ali se smrzava odličan je izbor za svako doba godine. Ljeti glumi sladoled pitu, a za vrijeme kišnih i hladnijih dana pruža naljepšu utjehu. Lagana priprema i odličan okus natjerat će vas da je spremate češće.
Potrebno vam je:
- Keksi
- Maslac
- Slatko vrhnje
- Šećer
- Maslac od kikirikija
- Cimet
- Kikiriki
- Čokolada
Priprema:
- Izmrvite kekse i povežite ih maslacem.
- Utisnite ih u kalup i stavite u zamrzivač da se stisne.
- Miksajte slatko vrhnje i postepeno dodajte šećer.
- Odvojite polovicu i dodajte kikiriki maslac i cimet.
- Još malo miksajte.
- Smrznutu podlogu od keksi premažite kremom od kikiriki maslaca, a zatim dodajte sloj slatkog vrhnja.
- Pospite kikirikijem i mrvicama čokolade i smrznite.
- Izvadite 10 minuta prije posluživanja i narežite.
Uživajte!