20. lipnja 2016.

Brza i fina pita od kikirikija

Kikiriki pita
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pita od kikiriki maslaca i kikirikija koja se ne peče dobra je utjeha za vrijeme kišnih dana, a ako je dobro ohladite, osvježava za vrijeme vrućih dana.

Pita od kikirikija koja se ne peče, ali se smrzava odličan je izbor za svako doba godine. Ljeti glumi sladoled pitu, a za vrijeme kišnih i hladnijih dana pruža naljepšu utjehu. Lagana priprema i odličan okus natjerat će vas da je spremate češće.

Potrebno vam je:

  • Keksi
  • Maslac
  • Slatko vrhnje
  • Šećer
  • Maslac od kikirikija
  • Cimet
  • Kikiriki
  • Čokolada

Priprema:

  1. Izmrvite kekse i povežite ih maslacem.
  2. Utisnite ih u kalup i stavite u zamrzivač da se stisne.
  3. Miksajte slatko vrhnje i postepeno dodajte šećer.
  4. Odvojite polovicu i dodajte kikiriki maslac i cimet.
  5. Još malo miksajte.
  6. Smrznutu podlogu od keksi premažite kremom od kikiriki maslaca, a zatim dodajte sloj slatkog vrhnja.
  7. Pospite kikirikijem i mrvicama čokolade i smrznite.
  8. Izvadite 10 minuta prije posluživanja i narežite. 

Uživajte!

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivana79 15:53 26. Lipanj 2016.

    Dopada mi se, ali, niste dragi moji napisali mjere za količine!

  • ivan4 17:51 21. Lipanj 2016.

    Za Boga miloga, a gdje su vam količine? Zar to nije osnova svakog recepta?! Baš ste kuharski šarlatani.