Humanost na djelu: Kuhari bez granica za djecu sa srčanim manama

Humanitarna udruga Renato - kuhari bez granica i Paul Cardall - američkog pijanista s međunarodnim renomeom djeluju s istim ciljem – pomoći djeci s urođenim srčanim manama.
Vidi originalni članak

Udruga Renato - kuhari bez granica okuplja kuhare iz cijelog svijeta koji djeluju s jednim ciljem - pomoći drugima. Osim što udruga pomaže mladim kuharima slabijeg imovinskog statusa u obrazovanju, također organizira radionice kuhanja za roditelje djece sa urođenim srčanim manama u suradnji s dječjim kardiolozima i nutricionistima. Sljedeću takvu kuharsku radionicu za roditelje udruga organizira na Svjetski dan srca 29.09.2015 u Čakovcu.

Kao i udruga kuhara bez granica, Paul Cardall - američki pijanist svjetskog glasa radi mnogo na podizanju svijesti o djeci s urođenim srčanim manama, pošto je i sam cijeli život imao zdravstvenih problema sa srcem. Ove subote 12.09.2015 u Zagrebu, Cardall nastupa u sklopu humanitarne akcije „Minute u životu čine razliku“ te sav prihod daruje Udruzi Veliko srce malom srcu za djecu s urođenim srčanim manama. U znak dobrodošlice pijanistu Paulu Cardallu kuhari bez granica pripremili su brojne gastronomske delicije u prostorijama udruge Renato kuhari bez granica. Najviše ga je oduševila bundeva sa kozjim sirom za koji i donosimo recept. Jednostavno, ukusno i efektno:

Bundeva sa kozjim sirom

Za 4 osobe:

  • 800g butternut bundeve
  • 400g mekanog kozjeg sira
  • 100g klica krese
  • 50g meda
  • 50g bučinih sjemenki
  • po potrebi chili birdseye
  • po potrebi chili niti
  • sol, menta i suncokretovo ulje

Priprema:

  1. Bundevu oguliti te gornji dio narezati na ploške debljine 1 centimetar kako bi se lakše ispekla. Na zagrijanu tavu posložiti bundevu te peći nekoliko minuta na laganoj vatri.
  2. Okrenuti na drugu stranu te dodati par kapi ulja da se bundeva ne presuši tokom pečenja. Kada je bundeva skoro gotova okrenuti je te na gornju stranu staviti kozji sir da se zagrije. Pečenu bundevu servirati na tanjur tako da na vrhu bude sir.
  3. Pečenu bundevu začiniti sa nekoliko kapi bučinog ulja, mljevenim chilliem bierdseye, medom, solju i oplemenimo bučinim sjemenkama,klicama krese,chilli nitima te listovima mente za svježinu.
Posjeti Gastro.hr