Fino i zdravo: burgeri od lososa

Thinkstock
Nešto drugačiji burgeri od lososa oduševit će vas, ali i vaše goste. Iznenadite ih okusima lososa između finog hrskavog peciva i osvojite titulu majstora nekih novih burgera.
Vidi originalni članak

Fileti lososa odličan su odabir za ljetni ručak. Uz kakav kopar umak i čašu dobrog vina čine brz i ukusan obrok. No, osim pečenja u pećnici i grillanja na roštilju, losos vam može poslužiti i kao podloga za dobru pljeskavicu.

Nasjeckajte ga na sitno, dodajte dodatke poput češnjaka, limuna i začina i ubacite u pecivo. Osim što je neodoljivo ukusan, ovakav burger ujedno je i nešto zdraviji od klasičnog stoga u njemu možete uživati bez grižnje savjesti.

Potrebano vam je:

  • File lososa
  • Luk
  • Češnjak
  • Limun
  • Peršin
  • Kopar
  • Sol, papar
  • Pecivo

Priprema:

  1. Nasjeckajte losos na sitno.
  2. Dodajte mu sjeckani luk, češnjak, limunovu koricu i sok, peršin, kopar, sol i papar i pomiješajte.
  3. Smjesa bi trebala biti kompaktna, a burgeri se lijepo oblikovati.
  4. Burgere pecite na srednjoj vatri dok ne postanu zlatni, oko sedam do deset minuta sa svake strane.
  5. Pecivo grillajte na tavi na kojoj su se pekli burgeri dok ne dobiju hrskavu koricu.

Ubacite ga u pecivo, dodajte salatu i uživajte.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr