Francuska nadohvat ruke: Eclairs s karamelom

Thinkstock
Ovi će slatki zalogaji zasigurno osvojiti svakog tko ih proba.
Vidi originalni članak

Hrskavo tijesto punjeno kremom po vašem izboru, premazani karamelom odličan su izbor za svaku prigodu. Budite pažljivi pri izradi tijesta, a sve ostalo poći će vam za rukom samo od sebe. Pripremite vama najdražu kremu ili mousse, napunite i premažite eclaire domaćim karamelom. S ovim desertom odlično se slaže ona klasična, slastičarska krema za koju recept možete pronaći ovdje!

Užitak u slatkom savršenstvu je zagarantiran!

Potrebno vam je:

  • 1 jaje
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 1 šalica brašna

Priprema:

  1. U mlijeko ubacite maslac i šećer pa kuhajte dok se maslac ne otopi.
  2. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete kuglu tijesta koji će se odvajati od rubova zdjele.
  3. Tijesto maknite s vatre, miksajte mikserom ili špatulom i postepeno dodajte jaja.
  4. Trebali biste dobiti glatku smjesu.
  5. Smjesom napunite vrećicu za istiskivanje pa na papiru za pečenje napravite duguljaste štapiće.
  6. Pecite ih na 180 stupnjeva oko 30 minuta, dok se ne dignu i dobiju malo boje.
  7. Napunite kremom pa prelijte karamelom.

Cijeli postupak pogledajte u videu!

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr