za (naj)bolje jutro Croque monsieur ili croque madame - ti odaberi! Ako još nisi isprobala croque monsieur i croque madame, isprobaj oba i procijeni koji ti se više sviđa! Recepti
Nešto slatko by Katarina Paris-Brest je francuski klasik za posebne prilike Paris Brest je još jedan fantastični desert koji dolazi iz Francuske kuhinje i svakako ga probajte jer, vjerujte, osjeć… Kolumne
Jednostavno, a raskošno Predblagdanska nedjelja uz aromatičnu piletinu Pustite pećnicu da odradi posao umjesto vas, vi samo uživajte u odličnom receptu. Recepti
Elegantno i slasno Nedjeljom: Piletina u crnom vinu na francuski način Jednostavnija varijanta popularnog francuskog specijaliteta coq au vin priprema se u tek nešto više od sat vremena i id… Recepti
Dan kroasana Kroasani - sve što trebate znati o pripremi francuskog klasika Prozračni i slasni, kroasani su francuski klasik koji se naprosto obožava. Donosimo detaljan postupak pripreme i male t… Recepti
CENTAR ZA KULTURU PREHRA… Nemojte propustiti najbolje kulinarske radionice u rujnu Centar za kulturu prehrane nakon ljetne pauze priprema niz izvrsnih kulinarskih radionica! Sigurni smo da ćete pronaći … Najave
Vino i slastice Centar Zagreba postao bogatiji za dva nova gastro mjesta Zaželite li kvalitetnog vina, svratite u Vrutak na Dolcu, dok je za slasne slatke i slane zalogaje od sada zadužena nov… Najave
Veliko finale Francuska vs. Hrvatska – gdje se jede bolje? Francuzi imaju pile pečeno u vinu, mi imamo puricu s mlincima. Oni imaju divne quicheove, kroasane i baguette, ali mi i… Špajza
U slast! Coq au Vin – francuski klasik za prste polizati! Najpoznatije francusko jelo, coq au vin ili kokot, piletina u vinu, unatoč kompliciranom nazivu, priprema se poprilično… Recepti
Neodoljiva slastica Millefeuille s malinama - omiljeni francuski klasik Kolač od tisuću slojeva oduševit će vas sjajnim spjem hrskavog lisnatog tijesta, fine, aromatične kreme i omiljenih svj… Recepti
Gulan recepti Ratatouille - slavlje poznatih okusa na najslasniji način Jeste li gledali crtić u kojem štakor Remy sanja o tome da postane veliki chef kuhinje, no postoji jedna sitnica koja g… Kolumne
odlazak najvećeg Paul Bocuse: Počivao u miru... Proslavljeni francuski chef Paul Bocuse preminuo je u 91. godini. Špajza
Slastan projekt Hrskavi baguette po receptu Paula Hollywooda Ovaj iskusni engleski chef poznat je po pripremi najfinijih slastica i peciva, pa mu stoga tijesta ne predstavljaju baš… Recepti
Zasladite se... La Marquise - autentični francuski okusi stigli u Zagreb Nedavno otvorena francuska slastičarnica u Zagrebu instantno je privukla pažnju ljubitelja finih peciva i autentičnih k… Špajza
advent u zagrebu Top 5 drugačijih kućica i specijaliteta Nikada dovoljno izvještaja sa zagrebačkog Adventa, pa pogledajmo što nam je pripremio naš dragi lutajući kolega... Recenzije
Anamarija Ledić Quiche Lorraine - sve tajne najpoznatije slane pite Anamarija nas je kroz svoje tekstove za Gastro.hr naučila štošta novog o svijetu dobre hrane, a njezini nas recepti ins… Špajza
Sweety&Spicy Francusko ljeto: Ratatouille i aromatična teleća vratina Ima li ljepše stvari u ljetne dane nego složiti ukusno jelo puno povrća i veselih boja? Kolumne
Melkiorova čarolija Lošinj: Mjesto gdje antika susreće visoku kuhinju Zaboravljena jela nadahnuta Apoksiomenom i delicije Melkiora Bašića u restoranu Alfred Keller pozicioniraju Lošinj na k… Špajza
sjajna ideja! Od sada ćete samo ovako pripremati hollandaise umak! Za ljubitelje ovog divnog umaka, imamo dobru vijest! Špajza
Šareno i slasno Brzinski millefeuille s jagodama za početak proljeća Moderna verzija popularnog francuskog deserta sprema se brzinski i nestaje u trenu Recepti