gastro postao
Pustite pećnicu da odradi posao umjesto vas, vi samo uživajte u odličnom receptu.
Posudu za pečenje napuni krumpirom, rajčicama i piletinom. Sve zajedno začini lukom i češnjakom, ubaci majčinu dušicu, a tajni sastojak neka ti budu aceto balsamico i smeđi šećer.
Sastojke ubaci u pećnicu, opusti se i pusti da pećnica odradi svoj posao. Pripremi zdjelu zelene salate pa navali na raskošan i ukusan ručak.
Sastojci:
- 2 kg bataka i zabataka
- 600 g krumpira
- 2 luka
- 6 režnjeva češnjaka
- 6 grančica majčine dušice ili žlica suhog timijana
- 2 žlice aceta balsamica
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 male žlice smeđeg šećera
- 250 g cherry rajčica
Priprema:
- Ugrij pećnicu na 220 stupnjeva.
- Poredaj piletinu, krumpire, luk, češnjak i majčinu dušicu u vatrostalnu posudu.
- Pomiješaj ocat, ulje i šećer. Prelij preko piletine pa začini solju i paprom.
- Peci piletinu 40 minuta te dodaj rajčice. Peci još deset minuta.
Dobar tek!