Fantastična aromatična rimska piletina s paprikom i vinom doista je sjajan i raskošan ljetni ručak - isprobaj naš recept
Rimska piletina naš je novi omiljeni ljetni specijalitet! Pirjana paprika, češnjak i gusti umak od rajčice i vina idealno će se složiti uz meku piletinu. Ubaci piletinu u umak kako bi se kuhala što duže i time poprimila mekšu i podatniju teksturu.
Dopusti piletini da poprimi arome umaka, a zatim sve zajedno posluži uz prilog po želji. Rimska piletina sjajno će se složiti s tjesteninom i njokima, ali i rižom i palentom. Ma i pire krumpir bit će savršen prilog rimskoj piletini!
Ne gasi ekran dok kuham
Rimska piletina
20 MIN
pripreme
51 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Piletina
800
g
Crvena paprika
2
kom
Češnjak
2
režanj
Sjeckana rajčica iz konzerve
1
kom
Kapari
2
žlica
Bijelo vino
100
ml
Pileći temeljac
100
ml
Pršut
100
g
Listići svježeg peršina
Sušeni origano
1
prstohvat
Timijan
1
prstohvat
Maslinovo ulje
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Piletinu nareži na veće komade. Posoli je i ispeci na zagrijanom maslinovom ulju. Kada poprimi zlatnosmeđu boju sa svih strana, makni piletinu iz tave.
Paprike nasjeckaj i dodaj ih na isto ulje. Dok se one pirjaju, nasjeckaj pršut na tanke trakice pa ga dodaj paprikama. Pusti da se prži dok ne dobije koricu.
Dodaj sitno nasjeckani češnjak i dinstaj dalje oko 1 minute.
Ubaci rajčicu, vino i začine. Promiješaj.
Vrati piletinu na tavu, dodaj temeljac i pusti da se kuha dok ne zavrije. Smanji vatru na laganu i pusti da se krčka oko pola sata.
Na kraju dodaj nasitno nasjeckan peršin i kapare pa posluži toplo.