Ovi marokanski ražnjići na žaru prepuni okusa savršena su ljetna večera, a dovoljno su jednostavni i za brzi obrok! Donosimo odličan recept
Mediteranska je hrana iznimnog okusa, svi ćemo se složiti, ali marokanska kuhinja podiže je na višu razinu zbog utjecaja arapskih, berberskih i andaluzijskih začina. Jesi li znao/la da jedna od marokanskih najpopularnijih mješavina začina - ras el hanout - sastoji od čak 27 začina!
Premda su ovi sočni marokanski ražnjići od piletine natrljani jednostavnijom i pristupačnijom verzijom ove mješavine, okus im je svejedno savršen – istodobno i pikantan i slatkast s finom 'dimljenom esencijom'.
Najbolji prilozi za posluživanje uz ove ražnjiće su kus-kus, jasmin riža, pire krumpir, tzatziki, shakshuka, smeđa riža i povrće, mrkva kuhana na pari, caponata od patlidžana, tabbouleh, pita kruh, tikvice na žaru, riža od cvjetače, pečeni slatki krumpir i baba ganoush.
Marokanski ražnjići s piletinom
foto: Fed and Fit/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Marokanski ražnjići
12 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Pileća prsa - file
800
g
Češnjak
2
režanj
Maslinovo ulje
2
žlica
Limunova korica
1
kom
Sok od limuna
1
kom
Sol
Papar
Ras el hanout
2
žličica
Postupak
PIletinu nareži na 12 tankih, uzdužnih traka. Oljušti i nasjeckaj češnjak. Pomiješaj ulje, 2 žlice soka od limuna, 1 žličicu limunove korice, sol, papar i mješavinu začina te ostavi meso poklopljeno 3 sata u toj marinadi.
Meso ocijedi i nabodi na namočene štapiće za ražnjiće. Peci ih oko 7 minuta uz okretanje.
Želiš li pripremiti pravi marokanski obrok, preporučujemo da ove ražnjiće poslužiš uz salatu od kus-kusa s povrćem i jogurtom.
Svježe začinsko bilje daje toliko puno jelu - osobito u ljetnoj kuhinji. Iako ga mi u ovom receptu nismo koristili, ako želiš kuhati poput pravog marokanskog chefa preporučujemo da dodaš malo svježe mente i peršina – i dobit ćeš savršene arome. Naime, njihov svjež okus nevjerojatno se slaže sa suptilnom zadimljenošću u ovoj mješavini začina i pikantnog pilećeg mesa.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.