Recepti Piletina 17. lipnja 2025.

Marokanski ražnjići: piletina nikad nije bila tako ukusna

Piletina
12 MIN
10 MIN
4
JEDNOSTAVNO
ražnjići s piletinom
Marokanski ražnjići s piletinom
foto: Fed and Fit/Pinterest
Ovi marokanski ražnjići na žaru prepuni okusa savršena su ljetna večera, a dovoljno su jednostavni i za brzi obrok! Donosimo odličan recept

Mediteranska je hrana iznimnog okusa, svi ćemo se složiti, ali marokanska kuhinja podiže je na višu razinu zbog utjecaja arapskih, berberskih i andaluzijskih začina. Jesi li znao/la da jedna od marokanskih najpopularnijih mješavina začina - ras el hanout - sastoji od čak 27 začina!

Premda su ovi sočni marokanski ražnjići od piletine natrljani jednostavnijom i pristupačnijom verzijom ove mješavine, okus im je svejedno savršen – istodobno i pikantan i slatkast s finom 'dimljenom esencijom'.

Najbolji prilozi za posluživanje uz ove ražnjiće su kus-kus, jasmin riža, pire krumpir, tzatziki, shakshuka, smeđa riža i povrće, mrkva kuhana na pari, caponata od patlidžana, tabbouleh, pita kruh, tikvice na žaru, riža od cvjetače, pečeni slatki krumpir i baba ganoush.

ražnjići s piletinom | Author: Fed and Fit/Pinterest Marokanski ražnjići s piletinom foto: Fed and Fit/Pinterest

 

Ne gasi ekran dok kuham

Marokanski ražnjići
12 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Pileća prsa - file 800 g
  • Češnjak 2 režanj
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Limunova korica 1 kom
  • Sok od limuna 1 kom
  • Sol
  • Papar
  • Ras el hanout 2 žličica
Postupak
  1. PIletinu nareži na 12 tankih, uzdužnih traka. Oljušti i nasjeckaj češnjak. Pomiješaj ulje, 2 žlice soka od limuna, 1 žličicu limunove korice, sol, papar i mješavinu začina te ostavi meso poklopljeno 3 sata u toj marinadi.


  2. Meso ocijedi i nabodi na namočene štapiće za ražnjiće. Peci ih oko 7 minuta uz okretanje.


  3. Želiš li pripremiti pravi marokanski obrok, preporučujemo da ove ražnjiće poslužiš uz salatu od kus-kusa s povrćem i jogurtom.


Svježe začinsko bilje daje toliko puno jelu - osobito u ljetnoj kuhinji. Iako ga mi u ovom receptu nismo koristili, ako želiš kuhati poput pravog marokanskog chefa preporučujemo da dodaš malo svježe mente i peršina – i dobit ćeš savršene arome. Naime, njihov svjež okus nevjerojatno se slaže sa suptilnom zadimljenošću u ovoj mješavini začina i pikantnog pilećeg mesa.

Isprobaj i ove marokanske divote...

Možda vas zanima... Ljuti marokanski slanutak: Savršena kombinacija začina Recepti Možda vas zanima... Piletina Tagine - marokanski specijalitet s maslinama i limunom Kolumne lubenica i krastavac Možda vas zanima... Marokanska salata s lubenicom i krastavcima None

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:51 27. Lipanj 2023.

    volim marokansku kuhinju spoj afrike i mediterana✌