26. srpnja 2016.

Marokanska salata s lubenicom i krastavcima

lubenica i krastavac
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena ljetna salata, idealna za osvježenje, s malim zaokretom koji daje pistacija.

Ljeti nema boljeg voća od lubenice, ni povrća od krastavca. Obje vrste su prepune vode i idealne za osvježenje u vruće ljetne dane. Ne treba ni spominjati koliko dobro funkcioniraju u kombinaciji, a kada im se doda pistacija kao hrskava komponenta, cijelo jelo poprima novi, savršeno zaokružen obrok. U ovoj salati uživajte za predjelo ili međuobrok jer je upravo sama najbolja. 

Potrebno vam je:

  • Lubenica
  • Krastavci
  • Pistacija
  • Luk
  • Peršin
  • Feta sir
  • Ocat
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Postupak:

  1. Nasjeckajte lubenicu, krastavac i mali luk na kockice.
  2. Dodajte razmrvljenu fetu i lagano tostirane pistacije.
  3. Lagano promiješajte.
  4. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i malo octa.
  5. Protresite i servirajte hladno.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.