26. srpnja 2016.

Odlične ideje kako iskoristiti naljev od krastavaca u jelima

kiseli krastavci
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Saznajte nekoliko odličnih ideja kako iskoristiti naljev koji ostaje nakon što pojedemo sve ukiseljene krastavce.

Iza pojedenih kiselih krastavaca iz tegle ostaje naljev za kojeg obično zaključimo da je završio sa svojom ulogom i izlijemo ga u sudoper. No, jeste li znali da se taj naljev može jako dobro iskoristiti u jelima? U nastavku pročitajte nekoliko odličnih ideja.

Marinada za piletinu

Pileći file jedna je od namirnica koja najviše profitira od dobre marinade. Neutralno meso marinada pretvara u sočno i aromatično jelo, a s obzirom da učinkovita marinada mora sadržavati i kiselu komponentu, naljev od krastavaca nameće se kao dobar izbor. Meso narezano na tanje komade marinirajte u naljevu od krastavaca u hladnjaku oko 8 sati prije pripreme, a zatim ga pripremite po želji. Preporučamo da ga panirate i ispečete u pećnici.

Pirjano povrće

Naljev od krastavaca u osnovi sadrži ocat, sol i začine stoga se može dodati u pirjano povrće, poglavito u gljive pirjane na maslacu. Na pola kilograma šampinjona ili drugih gljiva pirjanih na luku dodajte 3 do 4 žlice naljeva i nećete požaliti.

Začinite krumpir

Naljev od krastavaca idealan je za začiniti bilo koju salatu poglavitu onu od krumpira. A odlična ideja su i marinirani prženi krumpirići. Prokuhajte naljev, a zatim ga prelijte preko narezanih krumpira i ostavite stajati preko noći. Osušite ih prije prženja, ali nemojte ih ispirati. Krumpirići će podsjećati na čips s okusom soli i octa, mljac. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.