17. srpnja 2016.

Neopisivo dobra hladna juha od krastavaca

juha od krastavaca
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hladne juhe idealna su i zdrava ljetna osvježenja, a krastavci savršen dodatak takvim juhama.

Savršeno ohlađena u kombinaciji s hrskavim i kremastim sastojcima, ova hladna juha oduševit će sve ljubitelje krastavaca. Jednostavna za pripremu, divnih okusa i tekstura, juha od krastavaca u ove vruće dane baš će vam dobro sjesti.

Potrebno vam je:

  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 1 šalica oraha
  • 2 šnite starog kruha
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 šalice jogurta
  • 4 manja krastavca
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 šaka kopra

Priprema:

  1. Protisnite češnjak.
  2. U blenderu pomiješajte gotovo sve orahe i kruh.
  3. Ubacite u zdjelu.
  4. Dodajte maslinovo ulje, češnjak, sol, jogurt i pomiješajte.
  5. Ubacite limunov sok, pa u mješavinu naribajte krastavce.
  6. Ohladite u hladnjaku oko sat vremena, a prije posluživanja dodajte vode koliko je potrebno da biste dobili tekućinu nalik juhi.
  7. Nasjeckajte preostale orahe i kopar pa njima pospite juhu.
  8. Zalijte s još nekoliko kapi maslinovog ulja.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.