gastro postao
Krastavci su omiljeno ljetno povrće, a juha pravo iznenađenje koje ćete dodatno osvježiti dodavanjem mente
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 167
Potrebno vam je
- 4 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 400 g kanestreli
- sol
- papar
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- 1 prstohvat klice graška
Priprema
- Krastavce samo dobro operite. Nemojte ih guliti nego s korom koja će juhi dati lijepu zelenu boju narežite na kocke. Ubacite ih u blender te dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje.
- Začinite solju i paprom po ukusu. Blendajte dok ne dobijete finu pjenastu kremicu koja će biti lagano vodenasta zbog visokog udjela vode u krastavcima.
- Kanestrele očistite iz ljuštura, pokapajte maslinovim uljem te začinite. Nabodite ih na ražnjiće te kratko pecite sa svake strane na suhoj tavici tek da kratko promijene boju.
Krastavci su omiljeno ljetno povrće, a juha pravo iznenađenje koje ćete dodatno osvježiti dodavanjem mente
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić