Recepti 13. listopada 2014.

Hladna juha od krastavaca i kanestrela

Hladna juha od krastavaca i kanestrela
gastro postao gastro.24sata.hr
Krastavci su omiljeno ljetno povrće, a juha pravo iznenađenje koje ćete dodatno osvježiti dodavanjem mente

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 167

Potrebno vam je

  • 4 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 400 g kanestreli
  • sol
  • papar
  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 1 prstohvat klice graška

Priprema

  1. Krastavce samo dobro operite. Nemojte ih guliti nego s korom koja će juhi dati lijepu zelenu boju narežite na kocke. Ubacite ih u blender te dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje.
  2. Začinite solju i paprom po ukusu. Blendajte dok ne dobijete finu pjenastu kremicu koja će biti lagano vodenasta zbog visokog udjela vode u krastavcima.
  3. Kanestrele očistite iz ljuštura, pokapajte maslinovim uljem te začinite. Nabodite ih na ražnjiće te kratko pecite sa svake strane na suhoj tavici tek da kratko promijene boju.

Krastavci su omiljeno ljetno povrće, a juha pravo iznenađenje koje ćete dodatno osvježiti dodavanjem mente

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.