vrhunska kapljica Ova francuska vinarija nastala je u 13. stoljeću, a sada se njihov rose može ku… Hrvatska je bogatija za jednu novu vinsku priču - čuveni francuski brend ružičastih vina iz Provanse predstavljen u Zad… Najave
za (naj)bolje jutro Croque monsieur ili croque madame - ti odaberi! Ako još nisi isprobala croque monsieur i croque madame, isprobaj oba i procijeni koji ti se više sviđa! Recepti
francuska kuhinja Souffle: Priča o zavodljivoj maloj napuhanoj tortici Nježan, ukusan, mekan, neodoljiv, Francuska...sve stane u jednu riječ souffle, čudo francuske kuhinje Špajza
Jednostavno, a raskošno Predblagdanska nedjelja uz aromatičnu piletinu Pustite pećnicu da odradi posao umjesto vas, vi samo uživajte u odličnom receptu. Recepti
piše Julio Frangen Francuski jezik i vino u Rijeci: francuske sorte u hrvatskom ruhu U okviru programa “Dani frankofonije u Rijeci 2019”, Francuska alijansa Rijeka organizirala je u wine & coffee baru “Ko… Kolumne
lyon Veliko priznanje za Dansku na natjecanju Bocuse d'Or Tim Danske pobijedio je na ovogodišnjem izdanju kulinarskog natjecanja Bocuse d'Or u Lyonu. Špajza
Uskrs dolazi... Tako slasna: Pita od šunke i slanine Ova pita od dizanog tijesta idealno će se složiti uz ostatak delicija na uskršnjem stolu. Recepti
Poule de Bresse Fantastičan francuski specijalitet! Povijest Poule de Bresse je impozantna. Prvi puta se u pisanom dokumentu spominje još 12. studenog 1591. godine kad je … Špajza
Konačno... Svjetski gastronomski vodič Gault&Millau u Hrvatskoj! Gault&Millau je prvi nezavisni međunarodni gastronomski vodič koji dolazi u Hrvatsku. „Luksuz je u kvaliteti, a ne u ci… Najave
ROMANTIČNO Za posebne prilike: Bogata crvena salata Ako od cikle pravite samo zimnicu, mnogo propuštate. Zato smo vam pripremili odličan recept za zdravu crvenu salatu – i… Recepti
Velika gastro faca Francis Mallmann otvorio svoj prvi restoran u Francuskoj Argentinski chef, autor brojnih knjiga gastronomske tematike, a odnedavno i vlasnik vlastitog restorana, Frances Mallma… Špajza
NOVE VERZIJE Palačinke: Puno više od slatkog zalogaja Nemojte se ograničiti na jednu ili dvije vrste, već eksperimentirajte s mnogobrojnim slatkim i slanim verzijama. Recepti
Melkiorova čarolija Lošinj: Mjesto gdje antika susreće visoku kuhinju Zaboravljena jela nadahnuta Apoksiomenom i delicije Melkiora Bašića u restoranu Alfred Keller pozicioniraju Lošinj na k… Špajza
Alegria, Vrbani Konačno: Zagrebački bistro s francuskim specijalitetima! U Vrbanima 3, prvi red do Jaruna, s pogledom na livadu i šumarak smjestio se bistro Alegria. Iako je počeo kao klasičan… Recenzije