Špajza 10. srpnja 2017.

Francis Mallmann otvorio svoj prvi restoran u Francuskoj

foto: @francismallmann , Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Argentinski chef, autor brojnih knjiga gastronomske tematike, a odnedavno i vlasnik vlastitog restorana, Frances Mallmann, na veselje obožavatelja, otvorio je svoj prvi restoran u Francuskoj.

Najpoznatiji po fantastičnom pojavljivanju u Netflixovom serijalu Chef's table, Francis Mallmann zasigurno je jedna od ikona današnje gastronomije. Upravo zato ne čudi činjenica da se napokon odlučio na otvaranje restorana u Francuskoj, prijestolnici dobre hrane

 

Možda vas zanima... Što ovog ljeta na tanjurima vole domaći chefovi Špajza

 

 

 

Restoran je nazvao Château La Coste, a u sklopu istog nalazi se vinarija, ali i centar za umjetnosti, piše portal Food&Wine
Château La Coste nalazi se sjeverno od Aix-en-Provence.

 

Možda vas zanima... Tajna tiramisua chefa s Michelinovom zvjezdicom Recepti

 

U intervjuu za The New York Times Style Magazine, Mallmann je naglasio kako novootvoreni restoran nije samo mjesto gdje se jede hrana već uživanje u istoj pretvara u potpuno novo životno iskustvo. 

"Zaljubio sam se u mjesto i dozu romantike koje ono pruža. Predstavlja nešto poput lijepog, dubokog sna koji spaja divan svijet hrane, vina i umjetnosti", rekao je Mallmann u intervjuu.

 

 

Osim Mallmannovih čarobnih ruku i već pokazanog znanja, u restoranu će se pripremati meso i riba na otvorenoj vatri, a između ostalog, na meniju se nalazi mediteranski pripremljena riba, koriste se namirnice lokalnih proizvođača, a tu je i domaći sladoled. 

 

Možda vas zanima... Chef David Skoko: Šarmantni ribar koji obožava vatru Najave

 

Sve detalje možete pronaći na stranici restorana na kojoj se ujedno nalazi i potpuni meni.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.