Chef Paul Bocuse, legendarni francuski chef, nositelj tri Michelinove zvjezdice, autor kuharica i utemeljitelj Instituta Paul Bocuse, umro je prošle godine. Natjecanje Bocuse d'Or, ekvivalent Olimpijskih igara u kulinarskom svijetu, njegovo je najveće nasljeđe.
Velikom su finalu prethodile napete selekcije na četiri kontinenta, u Europi, Aziji, Africi i Americi, a 24 su zemlje dobile priliku kuhati u Lyonu. Nacionalni su timovi imali točno 5 sati i 35 minuta za pripremu telećih rebara, Bocuseovog specijaliteta, i povrtnog chartreusea s plodovima mora.
Ovogodišnje, 17. izdanje, obilježile su sveukupni pobjednik Danska, srebrna Švedska i brončana Norveška. Najbolji je tanjur servirala Finska, a nagradu za tematsko jelo odnijela je rodna zemlja Paula Bocusea - Francuska.
Hrvatska se ove godine nije plasirala u finale, a sljedeću će priliku imati u selekcijskoj fazi sljedeće godine.