Špajza 01. veljače 2019.

Veliko priznanje za Dansku na natjecanju Bocuse d'Or

foto: @bocusedor, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Tim Danske pobijedio je na ovogodišnjem izdanju kulinarskog natjecanja Bocuse d'Or u Lyonu.

Chef Paul Bocuse, legendarni francuski chef, nositelj tri Michelinove zvjezdice, autor kuharica i utemeljitelj Instituta Paul Bocuse, umro je prošle godine. Natjecanje Bocuse d'Or, ekvivalent Olimpijskih igara u kulinarskom svijetu, njegovo je najveće nasljeđe.

Velikom su finalu prethodile napete selekcije na četiri kontinenta, u Europi, Aziji, Africi i Americi, a  24 su zemlje dobile priliku kuhati u Lyonu. Nacionalni su timovi imali točno 5 sati i 35 minuta za pripremu telećih rebara, Bocuseovog specijaliteta, i povrtnog chartreusea s plodovima mora. 

 

Možda vas zanima... Paul Bocuse: Počivao u miru... Špajza


Ovogodišnje, 17. izdanje, obilježile su sveukupni pobjednik Danska, srebrna Švedska i brončana Norveška. Najbolji je tanjur servirala Finska, a nagradu za tematsko jelo odnijela je rodna zemlja Paula Bocusea - Francuska. 

 

 

Hrvatska se ove godine nije plasirala u finale, a sljedeću će priliku imati u selekcijskoj fazi sljedeće godine.

 

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.