Najave 20. srpnja 2018.

Centar Zagreba postao bogatiji za dva nova gastro mjesta

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaželite li kvalitetnog vina, svratite u Vrutak na Dolcu, dok je za slasne slatke i slane zalogaje od sada zadužena novootvorena pekarnica i slastičarnica La Marquise u Petrinjskoj ulici.

Iako je ljeto rezervirano za bježanje iz grada, već se neko vrijeme šuška o otvaranju ovih gastro mjesta bliže centru grada koji bi sve one koji su ostali itekako mogli natjerati na istraživanje. 
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Osim na dosadašnjim lokacijama, u vrhunskim vinima koja se često mogu pronaći samo u ovoj trgovini, od sada ćemo moći uživati i u samom centru grada. Na adresi Kaptol 1, na samom izlasku s tržnice Dolac, na strani katedrale, prije nešto više od tjedan dana otvorio se novi Vrutak. Posjetili smo trgovinu i oduševili se brojnim etiketama zbilja dobrih domaćih i inozemnih vina, a osim alkohola, u ovoj trgovini pronaći ćete i svježe voće i povrće te ostale prehrambene proizvode dostupne i u ostatku trgovina tog tipa.

Na njihovoj smo Facebook stranici također pronašli informaciju kako se uskoro otvara i Vrutak na Laništu.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Osim Vrutka, na adresi Petrinjska 31 otvorila se i nova poslovnica francuske slastičarnice i pekarnice La Marquise. Tako osim na dvije dosadašnje lokacije, autentične francuske specijalitete možete isprobati i na tek nekoliko koraka od samog trga.

 

Možda vas zanima... La Marquise - autentični francuski okusi stigli u Zagreb Špajza

 

La Marquise smo posjetili u četvrtak oko 17 sati, kada nam je ljubazna prodavačica objasnila kako je većina proizvoda već rasprodana, a njihovog hrskavog baguettea nakon 14 sati radnim danom u pravilu uopće više nema.

U izlogu je tako ostalo nekoliko šarenih kolača, bogati sendviči i kroasani, obični, slatki te sa šunkom i sirom. Ova, treća po redu poslovnica uređena je u jednostavnom stilu, a baš kao i prethodne dvije, ne nudi izbor uživanja u kolačima u samoj slastičarnici već se oni kupuju isključivo za van.

 

Možda vas zanima... Mamini kroasani... zato jer su najbolji! Kolumne

 

La Marquise je odlična postaja za gablec s nogu ili kakav bogati francuski kolač, no želite li uz to popiti kavu i odmoriti uz razgovor s dragom osobom, bolji izbor bit će neka od slastičarnica kojih u centru Zagreba svakako ne nedostaje.
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.