Recepti 11. svibnja 2015.

Mousse od čokolade

MOUSSE OD ČOKOLADE
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

desert

  • 170 g čokolade
  • 80 g mljeka
  • 1 kom žumanjce
  • 4 kom bjelanjka
  • 80 g šećera

Priprema

  1. Čokoladu i mlijeko zajedno rastopite na pari pa ohladite. U ohlađeno dodati posebno izmiksajte bjelanjke. Kad su napola tučeni dodajte malo po malo šećer, dobro izmiksajte. Zatim lagano, ali lagano umiješajte u čokoladnu smjesu. Stavite u čaše ili posudice, hladite nekoliko sati i dodajte žumanjak. Recept je od Pierre Hermesa, a možete dodati chilli, kardamom ili cimet. Malo se igrajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.