Greška koju svi radimo kod kuhanja s rajčicama

Thinkstock
Ako je suditi po PureWowu, cijeli život rajčice kuhamo krivo
Vidi originalni članak

Rajčice se čine kao najjednostavnije voće za kuhanje, isjeckamo, ubacimo i skuhamo. Portal PureWow tvrdi da ključ uspješnog kuhanja rajčice leži u njihovim sjemenkama. Kada ostaviti sjemenke, a kada ih izvaditi?

Za juhu ili umak: Ostavite sjemenke u rajčicama, daju dodatan okus vašem jelu. Kad sve smiksate sigurno ih nećete ni osjetiti.

Ako dodajete rajčice salati ili omletu: Izvadite sjemenke žlicom i bacite ih. Upravo su sjemenke krivac što vaše jelo ispadne vodenasto i gnjecavo.

Predlažemo sljedeće recepte s rajčicama:

Kefte u umaku od rajčice

Apsolutno savršeni njoki pomodoro

Jaja pečena u rajčici

Posjeti Gastro.hr