30. rujna 2016.

Greška koju svi radimo kod kuhanja s rajčicama

rajčica
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako je suditi po PureWowu, cijeli život rajčice kuhamo krivo

Rajčice se čine kao najjednostavnije voće za kuhanje, isjeckamo, ubacimo i skuhamo. Portal PureWow tvrdi da ključ uspješnog kuhanja rajčice leži u njihovim sjemenkama. Kada ostaviti sjemenke, a kada ih izvaditi?

Za juhu ili umak: Ostavite sjemenke u rajčicama, daju dodatan okus vašem jelu. Kad sve smiksate sigurno ih nećete ni osjetiti.

Ako dodajete rajčice salati ili omletu: Izvadite sjemenke žlicom i bacite ih. Upravo su sjemenke krivac što vaše jelo ispadne vodenasto i gnjecavo.

Predlažemo sljedeće recepte s rajčicama:

Kefte u umaku od rajčice

Apsolutno savršeni njoki pomodoro

Jaja pečena u rajčici

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.