Hrvatska vina na ekskluzivnoj vinskoj manifestaciji Ville Braide u Italiji

facebook
Prekrasna povijesna vila Braida, nedaleko od Venecije, priprema se za domaćinstvo četvrtog izdanja manifestacije „Vini da Terre Estreme“ koja slavi „herojska“ vina ekstremnih položaja. Jedinstvenost i vrijednost ovih vina, uzgojena na teško pristupačnim planinskim ili parcelama uz more, bit će predstavljena na četvrtom izdanju manifestacije „ Vini da Terre Estreme“, koja se nakon tri godine ponovno vraća u Veneto.
Vidi originalni članak

Domaćin ove jedinstvene manifestacije je Villa Braida, Mogliano Veneto (Treviso), prekrasna povijesna vila tipične venecijanske arhitekture.

Prvi put održana 2013. godine, manifestacija "Vini da Terre Estreme" rođena je s ciljem jačanja i promicanja proizvođača i potrošača ovih „herojskih“ vina, kojih od zaborava čuvaju uporni entuzijasti, a čija proizvodnja je ograničena na nekoliko tisuća boca s jedinstvenim i rijetkim obilježjima.

Od Ticina do Trentina Alto Adige, od Sardinije do Val d'Aoste, sa malih mediteranskih otoka do Cinque Terre, vinima ekstremnih položaja prilazi se s poštovanjem; to su vina rezervirana ne samo za znalce, nego i za svakoga tko cijeni voli i cijeni svijet vina.

Ovogodišnja manifestacija održava se 30.-31. listopada 2016. a okupit će 45 proizvođača sa preko 250 vinskih etiketa. Po prvi put gosti manifestacije su i hrvatski proizvođači vina iz Istre i Dalmacije, koji će predstaviti petnaest vinskih etiketa.

Vinarija Bura, OPG Mateo Vincelić, Vinarija Bartulović, Vinarija Križ, Stina- Jako vino d.o.o., Ipša d.o.o., Clai d.o.o. i Roxanich d.o.o. sudjelovat će na ovoj ekskluzivnoj vinskoj manifestaciji na kojoj će talijanskoj publici predstaviti Plavac mali, Dingač, Postup, Grk, Pošip i Malvaziju.

U ponedjeljak, 31. 10. u 11:30h sommelierka Mira Šemić će održati i masterclass pod nazivom "“Il coraggio di essere unici: i vini eroici delle isole della Croazia, degustazione di 10 etichette delle piccole isole della Dalmazia e Istria" na kojem će se predstaviti 10 etiketa hrvatskih proizvođača.

Više o manifestaciji „Vini di Terre Estreme“.

Posjeti Gastro.hr