27. listopada 2016.

Hrvatska vina na ekskluzivnoj vinskoj manifestaciji Ville Braide u Italiji

Italija vina
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Prekrasna povijesna vila Braida, nedaleko od Venecije, priprema se za domaćinstvo četvrtog izdanja manifestacije „Vini da Terre Estreme“ koja slavi „herojska“ vina ekstremnih položaja. Jedinstvenost i vrijednost ovih vina, uzgojena na teško pristupačnim planinskim ili parcelama uz more, bit će predstavljena na četvrtom izdanju manifestacije „ Vini da Terre Estreme“, koja se nakon tri godine ponovno vraća u Veneto.

Domaćin ove jedinstvene manifestacije je Villa Braida, Mogliano Veneto (Treviso), prekrasna povijesna vila tipične venecijanske arhitekture.

Prvi put održana 2013. godine, manifestacija "Vini da Terre Estreme" rođena je s ciljem jačanja i promicanja proizvođača i potrošača ovih „herojskih“ vina, kojih od zaborava čuvaju uporni entuzijasti, a čija proizvodnja je ograničena na nekoliko tisuća boca s jedinstvenim i rijetkim obilježjima.

Italija vina | Author: facebook foto: facebook

Od Ticina do Trentina Alto Adige, od Sardinije do Val d'Aoste, sa malih mediteranskih otoka do Cinque Terre, vinima ekstremnih položaja prilazi se s poštovanjem; to su vina rezervirana ne samo za znalce, nego i za svakoga tko cijeni voli i cijeni svijet vina.

Ovogodišnja manifestacija održava se 30.-31. listopada 2016. a okupit će 45 proizvođača sa preko 250 vinskih etiketa. Po prvi put gosti manifestacije su i hrvatski proizvođači vina iz Istre i Dalmacije, koji će predstaviti petnaest vinskih etiketa.

Vinarija Bura, OPG Mateo Vincelić, Vinarija Bartulović, Vinarija Križ, Stina- Jako vino d.o.o., Ipša d.o.o., Clai d.o.o. i Roxanich d.o.o. sudjelovat će na ovoj ekskluzivnoj vinskoj manifestaciji na kojoj će talijanskoj publici predstaviti Plavac mali, Dingač, Postup, Grk, Pošip i Malvaziju.

U ponedjeljak, 31. 10. u 11:30h sommelierka Mira Šemić će održati i masterclass pod nazivom "“Il coraggio di essere unici: i vini eroici delle isole della Croazia, degustazione di 10 etichette delle piccole isole della Dalmazia e Istria" na kojem će se predstaviti 10 etiketa hrvatskih proizvođača.

Više o manifestaciji „Vini di Terre Estreme“.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.