Istria Gourmet Festival: Prvi istarski festival gastronomije

Thinkstock
Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s hotelskom tvrtkom Maistra po prvi puta organizira Istria Gourmet Festival s osnovnim ciljem upoznavanja novih svjetskih trendova kao i perspektivom mogućeg razvitka istarske enogastronomije.
Vidi originalni članak

Uz vrhunska predavanja specijalista iz hotelske industrije i show cooking renomiranih kuhara ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama, bit će to prigoda za korisno druženje sa svjetskim imenima, razmjenu iskustava, ali i postavljanje pitanja.

Uz vrhunska predavanja, okrugle stolove i show cooking, prvi istarski festival gastronomije ponudit će i brojne prigode za druženje s eminentnim imenima svjetske kulinarske scene. Stručna predavanja vode marketinški stručnjaci svjetskih turističkih brandova: Mag. Julia Polzer, LOISIUM Wine & Spa Resort (Austrija) Salvatore Longo, Lungarno Collection (Italija) Linda Bertoni, JW Mariott Venice Resort & Spa (Italija) Elisabeth Debiasi, Relais & Châteaux (Italija) Fausto Arrighi, nekadašnji direktor vodiča Michelin (Italija)

Chefovi koji gostuju na Istria Gourmet Festivalu: Niko Romito, Ristorante Reale (Italija) Nicola Portinari, La Peca (Italija) Lionello Cera, Antica Osteria Cera (Italija) Emanuele Scarello, Agli Amici (Italija) Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu (Slovenija)

Program:

09:00 - 10:00 Registracija sudionika i preuzimanje akreditacija 

10:00 Otvaranje kongresa 

10:15 - 12:00 Hotelijerstvo visoke kategorije: primjeri dobre prakse
1) Wine & spa hotel LOISIUM, Austrija Julia Polzer, mag, direktorica marketinga & PR
2) Lungarno Collection Hotels, Italija Salvatore Longo, hotel manager hotela Lungarno i direktor Corporate F&B Lungarno Collection
3) JW Marriott Venice, Italija Linda Bertoni, PR manager
4) Relais & Châteaux Elisabeth Debiasi, direktorica regije Italija i Mediteran

12:10 - 12:30 Coffee break & fingerfood

12:30 Franko Lukež, gastronomski publicist i izdavač Od bifteka s jajem do rezanog ramsteka na posteljici od rukole 20 godina istarske gastronomske scene (1996 - 2016)

12:40 Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije Aktivnosti TZ Istarske županije: PR aktivnosti, lobiranja, gourmet vodiči...

12:50 Fausto Arrighi, nekadašnji direktor vodiča Michelin Ugostiteljstvo u hotelima više kategorije: što jedna zvjezdica u ugostiteljstvu podrazumijeva za jednu državu

13:20 - 13:30 Daniel Ramos, direktor prodaje tvrtke Menu System Predstavljanje tvrtke Menu System

13:30 Najava i predstavljanje chefa: Niko Romito, Ristorante Reale, Michelin 3* Predavanje: La forza della semplicità

14:10 Najava i predstavljanje chefa: Lionello Cera, Antica Osteria Cera, Michelin 2*

14:10 - 14:50 Okusi transparencije: esencija i duša mora u kuhinji Show cooking chefa Lionella Cera

14:50 Najava i predstavljanje chefa: Nicola Portinari, La Peca F.lli Portinari, Michelin 2*

14:50 - 15:30 Zemlja i njeni plodovi Show cooking chefa Nicole Portinarija

15:30 Najava i predstavljanje chefa: Emanuele Scarello, Agli Amici, Michelin 2*

15:30 - 16:10 Moje more... Show cooking chefa Emanuela Scarella

16:10 Najava i predstavljanje chefa: Tomaž Kavčić, Gostilna Pri Lojzetu Dvorec Zemono

16:10 - 16:40 JRE - Tek početak... Show cooking chefa Tomaža Kavčiča

16:40 - 17:10 Zaključci kongresa, pitanja i odgovori » Lokacija: Kongresni centar Stara tvornica

20:00 Tri tematske gala večere: Chefovi Niko Romito, Lionello Cera, Nicola Portinari Hotel Adriatic + Hotel Monte Mulini + Hotel Lone

Sve detalje i rezervacije potražite na službenoj stranici festivala!

Posjeti Gastro.hr