Recepti 07. srpnja 2016.

Totalni obrok: Ramstek s bukovačama i pogačicama od krumpira

Ramstek-s-bukovačama-i-pogačicama-od-krumpira
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Junetina se odlično slaže s krumpirom i prženim mladim lukom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 635

Potrebno vam je

  • 700 g juneći ramstek
  • 4 kom krumpir, zreli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 200 g bukovače
  • 30 g maslac, slani
  • 0.30 dl ulje maslinovo
  • 100 g rajčice, cherry
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 vezica peršin, stabljika
  • 4 kom mladi luk
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ramstek poravnamo, prerežemo gornju žilicu, začinimo, prelijemo s malo ulja i pustimo neka malo odstoji, a potom ispečemo na žaru.
  2. Krumpir naribamo na rezance, začinimo solju i paprom i oblikujemo u male pogačice koje stavljamo na zagrijanu ploču da se lagano peku. Malo podlijemo uljem i kad se zarumene, tj. kad dobiju zlatnožutu boju, okrenemo.
  3. Luk narežemo na rezance, kao i bukovače. Na maslacu prepržimo sitno sjeckani luk.
  4. Kad se zarumeni, dodajemo mu bukovače, malo posolimo, popaprimo i naglo prepržimo. Kad su gljive već otpustile vodu, još malo pržimo, dodamo rajčice prerezane napola i sve naglo još malo pržimo. Pred kraj dodamo slatko vrhnje, sjeckani peršin i lagano prokuhamo.

Junetina se odlično slaže s krumpirom i prženim mladim lukom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.