Kako pripremiti savršeno hrskava i kremasta pečena jaja?

Na oko ili jaja na kajganu, ovaj način objedinjuje mnogima dva najdraža načina spremanja jaja
Vidi originalni članak

Pečeno jaje na oko ima fini hrskavi bjelanjak zbog kojeg ga ljudi vole, a prednost kajgane svakako je kremoznost i beskrajne mogućnosti dodataka. Portal Epicurious osmislio je spoj ova dva načina pripremanja i nazvao ga Framble (Fried and Scrambled). 

Trebate samo tavu s neprijanjajućim premazom i uz malo truda dobit ćete najfiniju mješavinu hrskavog i kremastog jaja. Možete mu dodati bilo koje povrće i začine, a prvo rastopite žlicu maslaca ili maslinovog ulja na srednoj vatri. Razbijte jedno po jedno jaje u tavi i koristite silikonsku špatulu za razbijanje žumanjaka kako bi se povezali s bjelanjcima. Kuhajte oko tri minute na lagano i uživajte u obroku. 

Posjeti Gastro.hr