4u1: Što je kava bez hrskavih čajnih kolačića?

E- si gladan?
Gastro ljudi na društvenim se mrežama ovih dana čvrsto ograđuju od bilo kakvog paljenja pećnice. Shvaćamo, ali mislimo da imamo ideju zbog koje se isplati na kratko odstupiti od NoBake-ljeta.
Vidi originalni članak

Naši argumenti:

Prvo, što je kava bez keksića?

Drugo, što je kava bez četiri različite vrste keksića koje možete napraviti odjednom?

Plus, možete ih imati i nekoliko tjedana. Možete, no vrlo su zarazni i vjerojatno ih nakon nekoliko dana više neće biti.

Hajde, palite pećnice, krećemo! Znamo da smo vas nagovorili. 

 

ZA PRSTE POLIZATI Čokoladnije ne može: Najsočniji brownies

 

Sastojci:

BAZA

  •  250 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 jaja
  • 350 g oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • pola žličice praška za pecivo

DODACI

  • 6 Oreo keksa
  • šaka kikirikija
  • 3 reda mliječne čokolade ili čokolade za kuhanje
  • žličica kakao praha

Postupak:

Maslac koji je na sobnoj temperaturi nekoliko minuta, izradite mikserom da postane prozračan i kremast. U maslac dodajte šećer, vanillin šećer i ekstrakt vanilije. Nastavite miksati dok se svi sastojci ne povežu. Nakon toga dodajte jedno po jedno jaje u smjesu i miksajte da se sastojci ponovno povežu. Na kraju, kroz sito dodajte brašno i prašak za pecivo pa još jednom sve izmiješajte mikserom kako bi dobili ovu jednostavnu bazu za svoje kolačiće.

 

Nakon toga, sve je pitanje vaše mašte i sastojaka koje najviše volite. Mi smo svoju smjesu razdijelili na četiri dijela. Jednu smo ostavili čistu, u drugu dodali šaku nasjeckanih kikirikija, u treću nasjeckane Oreo kekse i žličicu kakao praha, a u četvrtu svima omiljenu čokoladu koju smo prethodno nasjeckali. 

Nakon što ste dodali svoje omiljene sastojke, preko smjesa stavite prianjajuću foliju i stavite u hladnjak na sat vremena da se sve dobro stegne.

U međuvremenu pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a na pleh za pečenje stavite papir za pečenje. Sve što je preostalo je keksiće oblikovati u kuglice (smjesu zagrabite malom žličicom kako bi vam svi keksi bili jednake veličine)  i poslagati tako da između keksića ostane par centimetara razmaka jer će se prilikom pečenja napuhnuti i razići. Keksiće pecite 10 minuta u zagrijanoj pećnici, a nakon toga ih ostavite minutu da se ohlade prije nego ih prebacite u drugu posudu. 

Ukusni su i kad su topli, ali najbolji su tek idući dan – kada izgube vlagu pa su hrskaviji i idealni za umakanje u čaj ili kavu.

Koje ste sastojke smiksali, javite nam na našu Facebook stranicu!  

 

 

„On kuha, ona piše“ postalo je „On kuha, da ona lakše piše“.

 

 

Posjeti Gastro.hr