Naši argumenti:
Prvo, što je kava bez keksića?
Drugo, što je kava bez četiri različite vrste keksića koje možete napraviti odjednom?
Plus, možete ih imati i nekoliko tjedana. Možete, no vrlo su zarazni i vjerojatno ih nakon nekoliko dana više neće biti.
Hajde, palite pećnice, krećemo! Znamo da smo vas nagovorili.
Sastojci:
BAZA
- 250 g maslaca
- 200 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 jaja
- 350 g oštrog brašna
- 1 vanilin šećer
- pola žličice praška za pecivo
DODACI
- 6 Oreo keksa
- šaka kikirikija
- 3 reda mliječne čokolade ili čokolade za kuhanje
- žličica kakao praha
Postupak:
Maslac koji je na sobnoj temperaturi nekoliko minuta, izradite mikserom da postane prozračan i kremast. U maslac dodajte šećer, vanillin šećer i ekstrakt vanilije. Nastavite miksati dok se svi sastojci ne povežu. Nakon toga dodajte jedno po jedno jaje u smjesu i miksajte da se sastojci ponovno povežu. Na kraju, kroz sito dodajte brašno i prašak za pecivo pa još jednom sve izmiješajte mikserom kako bi dobili ovu jednostavnu bazu za svoje kolačiće.
Nakon toga, sve je pitanje vaše mašte i sastojaka koje najviše volite. Mi smo svoju smjesu razdijelili na četiri dijela. Jednu smo ostavili čistu, u drugu dodali šaku nasjeckanih kikirikija, u treću nasjeckane Oreo kekse i žličicu kakao praha, a u četvrtu svima omiljenu čokoladu koju smo prethodno nasjeckali.
Nakon što ste dodali svoje omiljene sastojke, preko smjesa stavite prianjajuću foliju i stavite u hladnjak na sat vremena da se sve dobro stegne.
U međuvremenu pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a na pleh za pečenje stavite papir za pečenje. Sve što je preostalo je keksiće oblikovati u kuglice (smjesu zagrabite malom žličicom kako bi vam svi keksi bili jednake veličine) i poslagati tako da između keksića ostane par centimetara razmaka jer će se prilikom pečenja napuhnuti i razići. Keksiće pecite 10 minuta u zagrijanoj pećnici, a nakon toga ih ostavite minutu da se ohlade prije nego ih prebacite u drugu posudu.
Ukusni su i kad su topli, ali najbolji su tek idući dan – kada izgube vlagu pa su hrskaviji i idealni za umakanje u čaj ili kavu.
Koje ste sastojke smiksali, javite nam na našu Facebook stranicu!
„On kuha, ona piše“ postalo je „On kuha, da ona lakše piše“.