Čokoladiranje: Napravi ekstra čokoladnu tortu
Naša blogerica Katarina Paoletić donosi vam recept za super čokoladnu tortu
Extra čokoladna torta.. Iako sumnjamo da će se netko žaliti na previše čokolade.
Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Sastojci:
Za biskvit (od ovih sastojaka ispecite dva biskvita):
- 3 jaja (odvojeno žumanjci od bjelanjaka)
- 2 dcl mlijeka
- 1 dcl ulja
- 240 g šećera
- 3 vanilin šećera
- 200 g mekog brašna
- 3 žlice kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
- Žumanjke i šećere pjenasto izmiksajte. Postepeno dodajte mlijeko i ulje pa ostale suhe sastojke.
- U tako dobivenu smjesu umiješajte prethodno čvrsto izmiksane bjelanjke. Od ove smjese ispecite dva biskvita u kalupu veličine 28 cm na 180 stupnjeva oko 20 min.
Za kremu:
- 400 g čokolade za kuhanje (sa što više posto kakaa)
- 500 ml vrhnja za šlag
- 1 žica ruma
- prstohvat soli
- 4 žlice Nutelle
Priprema:
- Vrhnje za šlag zavrijte do vrenja (ne smije zakipiti).
- Čokoladu, rum i prstohvat soli stavite u zdjelu i prelijte ju vrućim vrhnjem za šlag.
- Navedene sastojke miješajte sve dok se čokolada ne rastopi te postane glatka i sjajan.
- Čokoladnu kremu stavite u hladnjak da se potpuno ohladi.
- Hladnu kremu izmiksajte, pa joj dodajte 4 žlice Nutelle. Izmiksana krema je spremna za stavljanje na biskvite. (Tortu slažite na način: biskvit-krema-biskvit-krema-čokoladna glazura.)
Za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca
- 2 žlice ulja
Priprema:
Navedene sastojke otopite na laganoj vatri i prelijte preko torte. Tortu prije rezanja ohladite u hladnjaku i uživajte!