Extra čokoladna torta.. Iako sumnjamo da će se netko žaliti na previše čokolade.
Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Sastojci:
Za biskvit (od ovih sastojaka ispecite dva biskvita):
- 3 jaja (odvojeno žumanjci od bjelanjaka)
- 2 dcl mlijeka
- 1 dcl ulja
- 240 g šećera
- 3 vanilin šećera
- 200 g mekog brašna
- 3 žlice kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
- Žumanjke i šećere pjenasto izmiksajte. Postepeno dodajte mlijeko i ulje pa ostale suhe sastojke.
- U tako dobivenu smjesu umiješajte prethodno čvrsto izmiksane bjelanjke. Od ove smjese ispecite dva biskvita u kalupu veličine 28 cm na 180 stupnjeva oko 20 min.
Za kremu:
- 400 g čokolade za kuhanje (sa što više posto kakaa)
- 500 ml vrhnja za šlag
- 1 žica ruma
- prstohvat soli
- 4 žlice Nutelle
Priprema:
- Vrhnje za šlag zavrijte do vrenja (ne smije zakipiti).
- Čokoladu, rum i prstohvat soli stavite u zdjelu i prelijte ju vrućim vrhnjem za šlag.
- Navedene sastojke miješajte sve dok se čokolada ne rastopi te postane glatka i sjajan.
- Čokoladnu kremu stavite u hladnjak da se potpuno ohladi.
- Hladnu kremu izmiksajte, pa joj dodajte 4 žlice Nutelle. Izmiksana krema je spremna za stavljanje na biskvite. (Tortu slažite na način: biskvit-krema-biskvit-krema-čokoladna glazura.)
Za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca
- 2 žlice ulja
Priprema:
Navedene sastojke otopite na laganoj vatri i prelijte preko torte. Tortu prije rezanja ohladite u hladnjaku i uživajte!