Čokoladna kaša s bananom - zdrav i ukusan doručak

LAURA ROMAN Čokoladna kaša s bananom
Ako želiš pripremiti pomalo neobičan, a zdrav i ukusan doručak, ovo je recept za tebe
Vidi originalni članak

Ova bezglutenska kaša priprema se bez žitarica, sadrži mnoštvo zdravih sastojaka, a lako postaje veganska upotrebom mlijeka od badema ili sojinog mlijeka.

U kašu nisam dodavala šećer, budući da prirodno dobiva slatkoću od banane i, naravno, od čokolade. Ako želiš još slađu kašu, možeš dodati i žličicu meda. U ovom receptu koristim brašno od lana, no ako ga nemaš, možeš sama fino samljeti sjemenke lana u mlincu za kavu.

 

La vie shobaine Kremasti puding poslužit će kao doručak i desert

 

Sastojci:

  • 1 banana
  • malo mlijeka (par velikih žlica, za blendanje)
  • 1 mala žličica kokosovog brašna
  • 1 mala žličica lanenog brašna
  • 1 mala žličica nezaslađenog kakao praha
  • šaka badema

Za dekoraciju:

Postupak:

  1. U blenderu izmiksaj bananu s malo mlijeka kako bi dobila gusti smoothie.
  2. Stavi smoothie u posudu pa lagano zagrijavaj. Uz stalno miješanje, dodaj kokosovo brašno, laneno brašno, kakao prah i bademe (cijele ili grubo nasjeckane).
  3. Kuhaj na laganoj vatri, uz stalno miješanje, dok se smjesa ne zgusne poput kaše.
  4. Prelij kašu u zdjelicu za posluživanje. Dekoriraj topljenom tamnom čokoladom (ili jednostavno zabodi par kockica čokolade u vruću kašu, pa će se same otopiti), tostiranim kokosom, voćem koje ti je pri ruci...

Dok doručkuješ, usput pogledaj što ima novog na blogu La vie Shobaine.

Posjeti Gastro.hr