Čokoladni banana kruh s jabukom i orasima

Sweet 'n' Salty by Matea
Ovo je jedan od onih kolača koje napravite od sastojaka koji vam se nađu pri ruci i svaki, ali baš svaki put, ispadnu dobro.
Vidi originalni članak

Tješim se činjenicom da je ovaj banana kruh donekle zdrav kolač jer sam šećer svela na minimum. A da ne govorim kako je to idealan način za rješavanje prezrelih banana koje malo tko voli jesti kad svježu žutu boju zamijene neprivlačne smeđe nijanse.

Jesam li vas nagovorila? Mikser u ruke i pecimo!

 

Sweet 'n' Salty Duplo čokoladni cupcakes za najveće ljubitelje slastica

 

Druge recepte i inspiraciju potražite na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!

Potrebni sastojci:

  • 140 grama brašna 
  • 70 grama kakao praha
  • 50 grama muscovado šećera
  • 2 žlice meda
  • 2 zrele banane
  • 1 jabuka
  • 1 jaje sobne temperature
  • 50 grama maslaca
  • 5 žlica ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 grama tamne čokolade
  • 100 grama oraha

 

sweet 'n' salty by Matea Što su blagdani bez savršeno prhke orahnjače?!

 

Priprema:

  1. Prosijte brašno s kakao prahom i praškom za pecivo.
  2. Orahe i čokoladu grubo nasjeckajte. Polovicu jednog i drugog ostavite za dekoraciju.
  3. Otopite maslac.
  4. Jaje pjenasto umutite sa šećerom. Dodajte ekstrakt vanilije, med, sol, maslac i ulje. 
  5. Vilicom zgnječite bananu, a jabuku ogulite i naribajte. Dodajte ih smjesi s jajima.
  6. Dodajte suhe sastojke i dobro izmiješajte. 
  7. Naposljetku špatulom umiješajte polovicu nasjeckanih oraha i čokolade.
  8. Smjesu prebacite u kalup obložen papirom za pečenje. Pospite ostatkom čokolade.
  9. Pecite na 180 stupnjeva Celzijevih otprilike 50 minuta.
  10. Ohladite i po želji ukrasite tako da površinu tanko premažete medom koji ste blago razrijedili vodom i pospite sjeckanim orasima.

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr