U nastavku se nalazi recept za čokoladnu sreću u mini dozama, a od navedenih količina ćete dobiti 12-14 komada, stoga odmah možete poduplati sastojke. Što više pojedete, sreća je veća. A možete malo i podijeliti s drugima. Na posao!
Druge recepte potražite na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!
Sastojci za biskvit:
- 100 grama brašna
- 50 grama kakao praha
- 100 grama bijelog šećera
- 60 grama smeđeg šećera
- 3/4 žličice praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- ¼ žličice soli
- 2 jaja
- 80 ml kokosovog ulja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 120 ml mlijeka + 1 žlica octa (kao zamjena za mlaćenicu)
Priprema:
- Mlijeko i ocat pomiješajte u šalici i ostavite da odstoji 5 minuta.
- Prosijte skupa brašno i kakao prah. Dodajte im ostale suhe sastojke.
- Jaja miksajte zajedno sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i dok se kristali šećera ne razbiju. Potrebno je 4-5 minuta.
- Smjesi s jajima postupno dodajte ostatak mokrih i suhih sastojaka stalno miješajući. Trebate dobiti ujednačenu i prozračnu smjesu kojom ćete napuniti kalup za muffine.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 20 minuta. Ohladite.
Sastojci za kremu:
- 60 grama omekšalog maslaca
- 110 grama krem sira
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 220 grama šećera u prahu
- 35 grama kakao praha
- ¼ žličice soli
Priprema:
- Miksajte maslac, krem sir i ekstrakt vanilije dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Dodajte suhe sastojke i sve skupa dobro izmiksajte.
- Odložite kremu u hladnjak za vrijeme pečenja i hlađenja biskvita.
- Kad je biskvit u potpunosti ohlađen, ukrasite ga kremom i dekorirajte po želji. Dobar tek!