Kolumne 4390 prikaza 03. prosinca 2019.

Duplo čokoladni cupcakes za najveće ljubitelje slastica

Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Kao gorljiva ljubiteljica čokoladnih deserata, iskreno vam preporučam ove cupcakese. Istovremeno su i prozračni i čokoladno ''teški'' – po meni baš onakvi kakvi trebaju biti.

U nastavku se nalazi recept za čokoladnu sreću u mini dozama, a od navedenih količina ćete dobiti 12-14 komada, stoga odmah možete poduplati sastojke. Što više pojedete, sreća je veća. A možete malo i podijeliti s drugima. Na posao!

Druge recepte potražite na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea Sweet 'n' Salty by Matea

Sastojci za biskvit:

  • 100 grama brašna
  • 50 grama kakao praha
  • 100 grama bijelog šećera
  • 60 grama smeđeg šećera
  • 3/4 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • 2 jaja
  • 80 ml kokosovog ulja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 120 ml mlijeka + 1 žlica octa (kao zamjena za mlaćenicu)

 

Možda vas zanima... Američki klasik –  jesenska pita s butternut tikvom Kolumne

 

Priprema:

  1. Mlijeko i ocat pomiješajte u šalici i ostavite da odstoji 5 minuta.
  2. Prosijte skupa brašno i kakao prah. Dodajte im ostale suhe sastojke.
  3. Jaja miksajte zajedno sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i dok se kristali šećera ne razbiju. Potrebno je 4-5 minuta.
  4. Smjesi s jajima postupno dodajte ostatak mokrih i suhih sastojaka stalno miješajući. Trebate dobiti ujednačenu i prozračnu smjesu kojom ćete napuniti kalup za muffine.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 20 minuta. Ohladite.

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea Sweet 'n' Salty by Matea

Sastojci za kremu:

  • 60 grama omekšalog maslaca
  • 110 grama krem sira
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 220 grama šećera u prahu
  • 35 grama kakao praha
  • ¼ žličice soli

 

Možda vas zanima... Odlični kolačići s kremom od vanilije i preljevom od nara Kolumne

 

Priprema:

  1. Miksajte maslac, krem sir i ekstrakt vanilije dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  2. Dodajte suhe sastojke i sve skupa dobro izmiksajte.
  3. Odložite kremu u hladnjak za vrijeme pečenja i hlađenja biskvita.
  4. Kad je biskvit u potpunosti ohlađen, ukrasite ga kremom i dekorirajte po želji. Dobar tek!

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea Sweet 'n' Salty by Matea

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • MarieAlice 07:12 05. Prosinac 2019.

    Pozdrav svima vama. Moje ime je Marie Alice. Želim iskoristiti ovu sjajnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio kredit od 60000 eura. Ranije sam tražio kredit, a kasnije su me prevarili i pokušali ponovo te ... prikaži još! sam upoznao ženu poput mene koja mi je bila spremna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-pošte: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)