Tješim se činjenicom da je ovaj banana kruh donekle zdrav kolač jer sam šećer svela na minimum. A da ne govorim kako je to idealan način za rješavanje prezrelih banana koje malo tko voli jesti kad svježu žutu boju zamijene neprivlačne smeđe nijanse.
Jesam li vas nagovorila? Mikser u ruke i pecimo!
Druge recepte i inspiraciju potražite na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!
Potrebni sastojci:
- 140 grama brašna
- 70 grama kakao praha
- 50 grama muscovado šećera
- 2 žlice meda
- 2 zrele banane
- 1 jabuka
- 1 jaje sobne temperature
- 50 grama maslaca
- 5 žlica ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 50 grama tamne čokolade
- 100 grama oraha
Priprema:
- Prosijte brašno s kakao prahom i praškom za pecivo.
- Orahe i čokoladu grubo nasjeckajte. Polovicu jednog i drugog ostavite za dekoraciju.
- Otopite maslac.
- Jaje pjenasto umutite sa šećerom. Dodajte ekstrakt vanilije, med, sol, maslac i ulje.
- Vilicom zgnječite bananu, a jabuku ogulite i naribajte. Dodajte ih smjesi s jajima.
- Dodajte suhe sastojke i dobro izmiješajte.
- Naposljetku špatulom umiješajte polovicu nasjeckanih oraha i čokolade.
- Smjesu prebacite u kalup obložen papirom za pečenje. Pospite ostatkom čokolade.
- Pecite na 180 stupnjeva Celzijevih otprilike 50 minuta.
- Ohladite i po želji ukrasite tako da površinu tanko premažete medom koji ste blago razrijedili vodom i pospite sjeckanim orasima.
Uživajte!