Čokoladni bićerini

Naše blogerice Đurđica i Lorenka ovog su nas tjedna odlučile počastiti čokoladnom poslasticom.
Vidi originalni članak

Od brojnih delicija koje izlaze iz njihove kuhinje ovog puta na red su došli slatki čokoladni kalupi punjeni čokoladnom kremom s mirisom kave. Ova čokoladna ''bomba'' zadovoljit će svačije apetite za slatkim, a s jednostavnim receptom se uvijek možete poigrati i poslužiti vaše ''bićerine'' na razne načine.
Čokoladni bićerini

Sastojci:

  • 300 g čokolade za kuhanje

Krema:

  • 170 g čokolade s min 52% kakao mase
  • 170 g maslaca
  • 60 ml espresso kave
  • 4 jaja, odvojeni žumanjci i bjelanjci
  • 170 g + 1 žlica šećera
  • 30 ml tamnog ruma
  • 1 žlica vode
  • Malo soli

Priprema:

  1. U modlice za izradu čokoladnih čašica uliti otopljenu čokoladnu. Pustiti da se čokolada stvrdne te izvaditi čokoladne čašice iz kalupa. Ako nemate kalupe možete se poigrati s plastičnim čašicama koje pažljivo treba odvojiti od čokoladne čaše, za to treba puno strpljenja i volje.
  2. Na pari rastopiti čokoladu i maslac s kavom. Na pari odvojeno miksati žumanjke, šećer 170 gr, rum i vodu – 3 min ili dok ne postane pjenasta smjesa.
  3. Zatim posudu uronite u drugu posudu s hladnom vodom i tucite žumanjke dok se ne ohlade i zgusnu.
  4. Umiješati čokoladnu smjesu u žumanjke.
  5. Istucite bjelanjke s malo soli i žlicom šećera u čvrsti snijeg. Umiješate trećinu snijega u čokoladu da ju omekšate, a zatim i ostatak snijega.
  6. Ulijete mousse u ohlađene čokoladne čaše i stavite u hladnjak da se stisne, najmanje 2 sata.
  7. Za dekoraciju mogu poslužiti raznorazni keksići, cvjetići od čokolade i sl.
Posjeti Gastro.hr