Kolumne 06. ožujka 2014.

Čokoladni bićerini

bićerini.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Naše blogerice Đurđica i Lorenka ovog su nas tjedna odlučile počastiti čokoladnom poslasticom.

Od brojnih delicija koje izlaze iz njihove kuhinje ovog puta na red su došli slatki čokoladni kalupi punjeni čokoladnom kremom s mirisom kave. Ova čokoladna ''bomba'' zadovoljit će svačije apetite za slatkim, a s jednostavnim receptom se uvijek možete poigrati i poslužiti vaše ''bićerine'' na razne načine.
Čokoladni bićerini

Sastojci:

  • 300 g čokolade za kuhanje

Krema:

  • 170 g čokolade s min 52% kakao mase
  • 170 g maslaca
  • 60 ml espresso kave
  • 4 jaja, odvojeni žumanjci i bjelanjci
  • 170 g + 1 žlica šećera
  • 30 ml tamnog ruma
  • 1 žlica vode
  • Malo soli

Priprema:

  1. U modlice za izradu čokoladnih čašica uliti otopljenu čokoladnu. Pustiti da se čokolada stvrdne te izvaditi čokoladne čašice iz kalupa. Ako nemate kalupe možete se poigrati s plastičnim čašicama koje pažljivo treba odvojiti od čokoladne čaše, za to treba puno strpljenja i volje.
  2. Na pari rastopiti čokoladu i maslac s kavom. Na pari odvojeno miksati žumanjke, šećer 170 gr, rum i vodu – 3 min ili dok ne postane pjenasta smjesa.
  3. Zatim posudu uronite u drugu posudu s hladnom vodom i tucite žumanjke dok se ne ohlade i zgusnu.
  4. Umiješati čokoladnu smjesu u žumanjke.
  5. Istucite bjelanjke s malo soli i žlicom šećera u čvrsti snijeg. Umiješate trećinu snijega u čokoladu da ju omekšate, a zatim i ostatak snijega.
  6. Ulijete mousse u ohlađene čokoladne čaše i stavite u hladnjak da se stisne, najmanje 2 sata.
  7. Za dekoraciju mogu poslužiti raznorazni keksići, cvjetići od čokolade i sl.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.