Dok sezona još traje: Pita s tikvicama, rajčicom i sirom

50 shades of hunger
Volim i slatke i slane pite i činjenicu da uvijek mogu improvizirati kad je nadjev u pitanju. Obično nemam recept, već radim iz glave, a tako je nastala i ova ljetna slana verzija.
Vidi originalni članak

U hladnjaku sam pronašla tikvice, cherry rajčice, feta sir, mozzarellu... odmah sam imala viziju i nastala je prava ljetna rapsodija okusa. Gotova je taj čas, a okus je fantazija.

Probajte i uvjerite se sami!

 

50 shades of hunger Najsočniji Oreo brownie koji ćeš ikad probati

 

TIJESTO:

  • 120 g hladnog maslaca
  • 200 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 jaje

NADJEV:

  • tikvice
  • mozzarella
  • feta sir
  • cherry rajčice
  • mileram ili kiselo vrhnje
  • svježi sir
  • sol, papar
  • bosiljak
  • začini po želji

 

PRIPREMA:

  1. Zamijesiti prhko tijesto i staviti da se kratko prohladi dok pripremate nadjev.
  2. Za nadjev određene mjere ni sastojke nemam, iskoristim sve što volim i što taj tren imam u frižideru. Ovog puta to su bile tikvice, mozzarella, feta sir, cherry rajčice, mileram. Svega stavite malo, od oka :)
  3. Pomiješajte sve sastojke u kompaktnu smjesu te izlijte preko razvaljanog tijesta. Nisam pekla u kalupu već na običnom plehu, na pek papiru. Rubove tijesta samo lagano zavrnite prema gore kako nadjev ne bi iscurio kod pečenja. Također, premažite rubove tijesta jednim razmućenim jajetom.
  4. Peće se kratko, oko 15-20 min na 200 stupnjeva.

 

 

Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!


 

Posjeti Gastro.hr