Najjednostavniji kolač od kukuruznog brašna i višanja

LAURA ROMAN Kolač od kukuruznog brašna i višanja
Ovaj kolač gotov je u trenu, a ne sadrži gluten ni laktozu...
Vidi originalni članak

U receptu nisam odredila količinu šećera jer sam kolač radila bez dodanog šećera. Budući da koristim kokosovo mlijeko, koje je samo po sebi slatko, te kompot od višanja koji, osim lagane kiseline daje i određenu dozu slatkoće, odlučila sam preskočiti šećer. 

Mogli bi reći da je u takvoj verziji kolač više nalik na kukuruzni kruh s višnjama, ali ako ga pospeš šećerom u prahu to postaje druga priča. U svakom slučaju, možeš prilagoditi recept te ga odmah zasladiti po svom ukusu.

 

La Vie Shobaine Poširane kruške idealan su desert za jesensko popodne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 250 g kokosovog mlijeka
  • 220 g kukuruznog brašna
  • 1.5 žličica praška za pecivo
  • Šećer po izboru
  • Kompot od višanja

Postupak:

  1. U posudu dodaj jaja i količinu šećera po izboru pa ih dobro promiješaj.
  2. Dodaj kokosovo mlijeko u smjesu jaja.
  3. U posudu sada dodaj i suhe sastojke, odnosno brašno i prašak za pecivo.
  4. Kvadratni pleh za pečenje dobro naulji pa ulij smjesu.
  5. U tijesto sada poslaži višnje i stavi peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
  6. Prije serviranja kolač pospi šećerom u prahu.

Posjeti Gastro.hr