Jesenski kolač od čokolade, krušaka i oraha

Sweet 'n' Salty by Matea
Jesen nam sa sobom donosi pregršt plodova od kojih se može pripremiti toliko puno raznih slastica. Kruške, jabuke, bundeve…
Vidi originalni članak

Ima nešto umirujuće u tim slatkim okusima koji vas uz dodatak toplih začina tjeraju da se zavučete pod dekicu i uživate u toplini svog doma.

Kako bi vam cijeli ugođaj bio još ljepši, preporučujem vam ovaj jednostavni čokoladni kolač s kruškama i orasima, kojem posebnost daju maslinovo ulje i kardamom.

 

Sweet 'n' Salty Savršeno sočne cimet rolice s preljevom od krem sira

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu! 
 

Potrebni sastojci:

  • 150 grama mljevenih oraha
  • 100 grama tamne čokolade
  • 100 grama smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 70 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat mljevenog kardamoma (možete zamijeniti cimetom)
  • Prstohvat soli
  • 2 veće kruške
  • 50 grama lješnjaka
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Čokoladu otopite na pari i ostavite kratko da se ohladi.
  2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
  3. Žumanjke miksajte sa šećerom te im dodajte mljevene orahe i maslinovo ulje. Dalje miksajući dodajte otopljenu čokoladu, ekstrakt vanilije, sol i kardamom.
  4. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  5. Smjesu prebacite u kalup za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Po čokoladnoj smjesi rasporedite kruške narezane na tanke ploške. Površinu između krušaka pospite prepolovljenim lješnjacima.
  6. Pecite na 180° oko 40 minuta.

Ohlađeno posipajte šećerom u prahu.

Posjeti Gastro.hr