Ima nešto umirujuće u tim slatkim okusima koji vas uz dodatak toplih začina tjeraju da se zavučete pod dekicu i uživate u toplini svog doma.
Kako bi vam cijeli ugođaj bio još ljepši, preporučujem vam ovaj jednostavni čokoladni kolač s kruškama i orasima, kojem posebnost daju maslinovo ulje i kardamom.
Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!
Potrebni sastojci:
- 150 grama mljevenih oraha
- 100 grama tamne čokolade
- 100 grama smeđeg šećera
- 3 jaja
- 70 ml maslinovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat mljevenog kardamoma (možete zamijeniti cimetom)
- Prstohvat soli
- 2 veće kruške
- 50 grama lješnjaka
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Čokoladu otopite na pari i ostavite kratko da se ohladi.
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
- Žumanjke miksajte sa šećerom te im dodajte mljevene orahe i maslinovo ulje. Dalje miksajući dodajte otopljenu čokoladu, ekstrakt vanilije, sol i kardamom.
- Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu prebacite u kalup za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Po čokoladnoj smjesi rasporedite kruške narezane na tanke ploške. Površinu između krušaka pospite prepolovljenim lješnjacima.
- Pecite na 180° oko 40 minuta.
Ohlađeno posipajte šećerom u prahu.