Kolumne 14. listopada 2019.

Jesenski kolač od čokolade, krušaka i oraha

foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Jesen nam sa sobom donosi pregršt plodova od kojih se može pripremiti toliko puno raznih slastica. Kruške, jabuke, bundeve…

Ima nešto umirujuće u tim slatkim okusima koji vas uz dodatak toplih začina tjeraju da se zavučete pod dekicu i uživate u toplini svog doma.

Kako bi vam cijeli ugođaj bio još ljepši, preporučujem vam ovaj jednostavni čokoladni kolač s kruškama i orasima, kojem posebnost daju maslinovo ulje i kardamom.

 

Možda vas zanima... Savršeno sočne cimet rolice s preljevom od krem sira Kolumne

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu! 
 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Potrebni sastojci:

  • 150 grama mljevenih oraha
  • 100 grama tamne čokolade
  • 100 grama smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 70 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat mljevenog kardamoma (možete zamijeniti cimetom)
  • Prstohvat soli
  • 2 veće kruške
  • 50 grama lješnjaka
  • Šećer u prahu za posipanje

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Priprema:

  1. Čokoladu otopite na pari i ostavite kratko da se ohladi.
  2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
  3. Žumanjke miksajte sa šećerom te im dodajte mljevene orahe i maslinovo ulje. Dalje miksajući dodajte otopljenu čokoladu, ekstrakt vanilije, sol i kardamom.
  4. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  5. Smjesu prebacite u kalup za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Po čokoladnoj smjesi rasporedite kruške narezane na tanke ploške. Površinu između krušaka pospite prepolovljenim lješnjacima.
  6. Pecite na 180° oko 40 minuta.

Ohlađeno posipajte šećerom u prahu.

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.