Keksići s bananom i kikirikijem prava su poslastica

Sweet 'n' Salty by Matea
Jednostavnost je često ta koja poluči najbolje rezultate u kuhanju. Ista stvar se dogodila s ovim keksima...
Vidi originalni članak

Prezrele banane najčešće iskoristim za pripremu slatkog kruha, no ovaj put sam napravila malu iznimku i odlučila ih iskoristiti u kombinaciji s jednim od mojih omiljenih sastojaka - maslacem od kikirikija. Zvuči obećavajuće, zar ne?

Vjerujte da i je. Ovi keksi su naprosto fantastični. Moji vjerni degustatori su rekli da im je to jedna od najboljih, ako ne i najbolja stvar koja je izišla iz moje kuhinjske radionice. Pa zašto im onda ne vjerovati na riječ. 


Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!

 

Za ove energetske bombice će vam trebati:

  • 1 jaje
  • 1 zrela banana
  • 4 žlice maslaca od kikirikija
  • 3 žlice zobenog brašna
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 1 žlica meda  
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica praška za pecivo
  • malo soli
  • malo cimeta  

 

Sweet 'n' Salty Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši

 

Priprema:

  1. Bananu zgnječite vilicom i dodajte joj sve ostale sastojke. Potrebno je sve sjediniti u kompaktnu smjesu, a to ćete najbolje postići vilicom. Kad ste sve dobro izmiješali, stavite u hladnjak na 1-2 sata ili 20 minuta u zamrzivač.
  2. Ako vam je smjesa prerijetka, možete dodati još malo zobenog brašna.
  3. Obložite lim papirom za pečenje i vadite jednake količine smjese. Ja sam taj dio radila grabilicom za sladoled, no možete i žlicom. Keksi moraju biti okrugli, vilicom oblikujte bočne strane i vrhove. Smjesa je dosta podatna te ju je lako oblikovati. Vodite računa o razmaku jer će se prilikom pečenja keksi dosta raširiti. Pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Potrebno je stalno pratiti stanje u pećnici budući da su keksi jako brzo pečeni, čim rubovi počnu dobivati tamniju boju.
  4. Kad se ohlade, ukrasite ih po želji. Čuvajte ih u hladnjaku jer su najukusniji kad su ohlađeni. Od ove smjese dobijete 12 komada tako da slobodno u startu poduplajte smjesu!

 

Posjeti Gastro.hr