Kolumne 27. lipnja 2019.

Keksići s bananom i kikirikijem prava su poslastica

foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavnost je često ta koja poluči najbolje rezultate u kuhanju. Ista stvar se dogodila s ovim keksima...

Prezrele banane najčešće iskoristim za pripremu slatkog kruha, no ovaj put sam napravila malu iznimku i odlučila ih iskoristiti u kombinaciji s jednim od mojih omiljenih sastojaka - maslacem od kikirikija. Zvuči obećavajuće, zar ne?

Vjerujte da i je. Ovi keksi su naprosto fantastični. Moji vjerni degustatori su rekli da im je to jedna od najboljih, ako ne i najbolja stvar koja je izišla iz moje kuhinjske radionice. Pa zašto im onda ne vjerovati na riječ. 


 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!

 

Za ove energetske bombice će vam trebati:

  • 1 jaje
  • 1 zrela banana
  • 4 žlice maslaca od kikirikija
  • 3 žlice zobenog brašna
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 1 žlica meda  
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica praška za pecivo
  • malo soli
  • malo cimeta  

 

Možda vas zanima... Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši Kolumne

 

Priprema:

  1. Bananu zgnječite vilicom i dodajte joj sve ostale sastojke. Potrebno je sve sjediniti u kompaktnu smjesu, a to ćete najbolje postići vilicom. Kad ste sve dobro izmiješali, stavite u hladnjak na 1-2 sata ili 20 minuta u zamrzivač.
  2. Ako vam je smjesa prerijetka, možete dodati još malo zobenog brašna.
  3. Obložite lim papirom za pečenje i vadite jednake količine smjese. Ja sam taj dio radila grabilicom za sladoled, no možete i žlicom. Keksi moraju biti okrugli, vilicom oblikujte bočne strane i vrhove. Smjesa je dosta podatna te ju je lako oblikovati. Vodite računa o razmaku jer će se prilikom pečenja keksi dosta raširiti. Pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Potrebno je stalno pratiti stanje u pećnici budući da su keksi jako brzo pečeni, čim rubovi počnu dobivati tamniju boju.
  4. Kad se ohlade, ukrasite ih po želji. Čuvajte ih u hladnjaku jer su najukusniji kad su ohlađeni. Od ove smjese dobijete 12 komada tako da slobodno u startu poduplajte smjesu!

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.