Lažne cimet rolice od samo tri sastojka

Slavonka
Ok, fejk cimet rolice ali to je manje bitno. Bitno je da su fine, brze i da odlično pašu uz ovu jesen vani!
Vidi originalni članak

Savjetujem da radite duplu mjeru jer sam ja bila sama doma i nije mi bilo dosta. Volim obične cimet rolice, obožavam raditi tijesto, ali nekada mi se baš i ne da. Zato je tu ovaj recept...

 

foodgasm Hrskava poslastica za obožavatelje tjestenine

 

Druge recepte blogerice Ene potražite na njenom blogu Foodgasm by Ena te pratećem Facebook i Instagram profilu. 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje razvijenog lisnatog (300 g cca)
  • 70 g maslaca sobne temperature
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica cimeta
  • Ako želite karamel savršeno koji se lijepi:
  • 2 žlice slatkog biljnog vrhnja

Preljev:

  • 3 žlice krem sira
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 2 žlice mlijeka

Priprema:

  1. Sve gore navedene sastojke promiješajte. Osim lisnatog, logično.
  2. Lisnato razvaljajte magičnim potezom odrolavanja (nisam sigurna je li to riječ ali hajmo reći da je)
  3. Smjesu premažite po lisnatom. Zarolajte i režite rolice na debljinu jednog prsta. Ako su vam prsti tanki, možete i dva.
  4. Rolice pecite na 220 stupnjeva, 20-25 minuta.
  5. Dok se peku, napravite preljev tako što promiješate krem sir, šećer u prahu i mlijeko.
  6. Preljev prelijte preko vrućih rolica i pojedite ih sve prije nego što vas tko vidi.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr