Savjetujem da radite duplu mjeru jer sam ja bila sama doma i nije mi bilo dosta. Volim obične cimet rolice, obožavam raditi tijesto, ali nekada mi se baš i ne da. Zato je tu ovaj recept...
Druge recepte blogerice Ene potražite na njenom blogu Foodgasm by Ena te pratećem Facebook i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 1 pakiranje razvijenog lisnatog (300 g cca)
- 70 g maslaca sobne temperature
- 3 žlice šećera
- 1 žlica cimeta
- Ako želite karamel savršeno koji se lijepi:
- 2 žlice slatkog biljnog vrhnja
Preljev:
- 3 žlice krem sira
- 1 žlica šećera u prahu
- 2 žlice mlijeka
Priprema:
- Sve gore navedene sastojke promiješajte. Osim lisnatog, logično.
- Lisnato razvaljajte magičnim potezom odrolavanja (nisam sigurna je li to riječ ali hajmo reći da je)
- Smjesu premažite po lisnatom. Zarolajte i režite rolice na debljinu jednog prsta. Ako su vam prsti tanki, možete i dva.
- Rolice pecite na 220 stupnjeva, 20-25 minuta.
- Dok se peku, napravite preljev tako što promiješate krem sir, šećer u prahu i mlijeko.
- Preljev prelijte preko vrućih rolica i pojedite ih sve prije nego što vas tko vidi.
Dobar tek!