Meke i sočne rolice idealne su za obožavatelje limuna

50 shades of hunger
Ljubitelj sam limuna i dizanog tijesta pa sam odlučila napraviti sočne, kiselkaste rolice...
Vidi originalni članak

Tijesto koje inače radim za svoje omiljene cimet rolice, ovog sam puta odlučila iskombinirati sa svježim kiselkastim aromama limuna i krem sira. Klincima se baš i nisu svidjele, bilo im je prekiselo (slobodno povećajte dozu šećera ako ne volite kiselkasto), ali meni su baš takve bile odlične.

Možete ih preliti ostatkom nadjeva ili posuti šećerom u prahu!

 

50 shades of hunger Cimet rolice - odlična verzija sezonskog klasika

 

Kvasac:

  • 20 g svježeg kvasca
  • 200 ml mlakog mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica glatkog brašna

Tijesto:

  • Kvasac
  • 450 g glatkog brašna
  • 50 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli

Nadjev:

  • 100 g milerama ili krem sira
  • Korica 2 limuna
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice šećera u prahu
  • Po želji grožđice

 

Priprema:

  1. Svježi kvasac pomiješajte sa šećerom, brašnom i mlakim mlijekom, pokrijte i ostavite desetak minuta da se digne.
  2. Umijesite glatko tijesto i pustite da se diže barem sat vremena.
  3. Razvaljajte ga u pravokutnik debljine 1 cm.
  4. Nadjev premažite preko tijesta, zarolajte u roladu i režite na komade debljine 2 cm.
  5. Poslažite u nauljeni lim i pecite 30-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

 

Uživajte!

Posjeti Gastro.hr