Kolumne 23. listopada 2018.

Cimet rolice - odlična verzija sezonskog klasika

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Dolaskom hladnijih dana i moja pećnica je sve više u pogonu, što me neizmjerno veseli...

Obožavam mijesiti razna tijesta i mirise svakojakih začina. Najsretnija sam kad osjetim kako se šire kućom, dok klinci trčkaraju oko mene i nestrpljivo ispituju kada će biti gotovo. 

Cimet rolice definitivno su mi u top 10 omiljenih slastica i mislim da sam napokon pronašla recept koji svima odgovara, a veseli me i prilika da ga podijelim s vama.

 

Možda vas zanima... Sezonska pita sa šljivama, cimetom i rumom Kolumne

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger


Kvasac:

  • 20 g svježeg kvasca
  • 200 ml mlakog mlijeka
  • 1 zlica šećera
  • 1 žlica glatkog brašna

Pomiješajte i pričekajte da se digne.

Tijesto:

  • Kvasac
  • 450 g glatkog brašna
  • 50 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli

Nadjev:

  • 60 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 10 g cimeta

Preljev:

  • 1 sirni namaz
  • Cca 30 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu

 

Druge recepte naše blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu
 

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Priprema:

  1. Umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže sat vremena, a potom ga razvaljajte u pravokutnik debljine 1 centimetar. 
  2. Tijesto premažite nadjevom, zarolajte i režite na kolutove debljine 2 cm.
  3. Poslažite rolice u nauljeni pleh i pecite 30-40 minuta na 180 stupnjeva.
  4. Tople rolice prelijte preljevom.

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

Možda vas zanima... Mekane rolice s malinama i preljevom od limuna Kolumne

 

Uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.