Obožavam mijesiti razna tijesta i mirise svakojakih začina. Najsretnija sam kad osjetim kako se šire kućom, dok klinci trčkaraju oko mene i nestrpljivo ispituju kada će biti gotovo.
Cimet rolice definitivno su mi u top 10 omiljenih slastica i mislim da sam napokon pronašla recept koji svima odgovara, a veseli me i prilika da ga podijelim s vama.
Kvasac:
- 20 g svježeg kvasca
- 200 ml mlakog mlijeka
- 1 zlica šećera
- 1 žlica glatkog brašna
Pomiješajte i pričekajte da se digne.
Tijesto:
- Kvasac
- 450 g glatkog brašna
- 50 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 50 g otopljenog maslaca
- 1 jaje
- Prstohvat soli
Nadjev:
- 60 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 10 g cimeta
Preljev:
- 1 sirni namaz
- Cca 30 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
Druge recepte naše blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!
Priprema:
- Umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže sat vremena, a potom ga razvaljajte u pravokutnik debljine 1 centimetar.
- Tijesto premažite nadjevom, zarolajte i režite na kolutove debljine 2 cm.
- Poslažite rolice u nauljeni pleh i pecite 30-40 minuta na 180 stupnjeva.
- Tople rolice prelijte preljevom.
Uživajte!