Cimet rolice u mojoj su kući redovito na meniju jer ih svi obožavamo. Miris cimeta me asocira na zimu pa sam odlučila pripremiti ljetnu verziju s malinama i preljevom od limuna. Nisam požalila jer su ove rolice nevjerojatno mirišljave, sočne i ukusne. I najbolje su dok su friške.
Druge recepte nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!
TIJESTO:
- 1 puding prah vanilija
- 40 g šećera
- 500 ml mlijeka
- 2 kvasca (suhi koristim)
- 30 g šećera + 100 ml mlake vode, za razmutiti kvasac
- 1 kg brašna
- 1 žličica soli
- 2 jaja
- 100 g maslaca
- ribana korica 1 limuna
* Ja sam za ovu količinu sa slike prepolovila sastojke, ispadne dovoljno za jedan pleh.
NADJEV:
- cca 300 g malina, svježih ali mogu i smrznute (ili neko drugo bobičasto voće)
- 100 g šećera
- 2 žlice gustina
- po želji malo cimeta
Postupak pripreme:
- Razmutite kvasac s mlakom vodom i šećerom i neka tako odstoji desetak minuta. Umijesite glatko tijesto od svih navedenih sastojaka i pustite da se diže sat vremena.
- Maline pomiješajte sa šećerom, gustinom i cimetom.
- Razvaljajte tijesto u pravokutnih debljine pola centimetra i rasporedite nadjev po cijeloj površini.
- Zarolajte i razrežite roladu na komade debljine 2 cm.
- Poslažite rolice u namašćenu posudu s malim razmakom jer će se tijekom pečenje dodatno dići.
- Pokrijte ih krpom i pustite da se dižu još pola sata, a zatim ih pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok lijepo ne porumene – otprilike 40 minuta.
- Pečene i lagano ohlađene rolice pospite šećerom u prahu.
Po želji pripremite preljev od soka jednog limuna i šećera u prahu. Postepeno dodajte šećer sve dok ne dobijete gusti bijeli preljev.