Odlučila sam se na laganu cheesecake varijantu, odnosno cheesecake koji se ne peče. Htjela sam veselu i šarenu dekoraciju, no moram priznati da mi se nije dalo paliti pećnicu za pripremu macaronsa pa sam nekoliko jednostavno kupila. Kao i Raffaello kuglice. Valjda će mi biti oprošteno jer je okus torte ionako najvažniji. Mene je oduševila, a na vama je da isprobate i procijenite.
Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!
Sastojci za podlogu:
- 200 g keksa s maslacem (ja sam koristila čajne kolutiće umjesto petit keksa)
- 2 žlice rastopljenog maslaca
- Pola žlice kokosovog brašna
Sastojci za kremu:
- 350 g krem sira
- 650-700 ml vrhnja za šlag
- 1 kremfix
- 100 g šećera u prahu
- 2 limete
- 1 mango
- Menta
Priprema:
- Usitnjene kekse s maslacem pomiješajte s rastopljenim maslacem i kokosovim brašnom i utisnite u kalup.
- Vrhnje za šlag izmiksajte u čvrsti šlag uz dodatak kremfixa.
- Posebno izmiksajte krem sir i šećer u prahu.
- Postepeno dodajte šlag u smjesu sa sirom i lagano miksajte dok se ne sjedine, a zatim podijelite u dvije posude.
- U jednu posudu s kremom dodajte sok i koricu limete. Po želji ubacite i ekstrakt ili sirup mente. Izmiksajte i prelijte preko podloge od keksa.
- U drugi dio smjese dodajte malo više od polovice izblendanog manga, a potom premažite preko kreme od limete. (Obje kreme isprobajte i po potrebi dodatno zasladite)
- Stavite u hladnjak preko noći i poslužite ohlađeno.
Ja sam izmiksala još malo vrhnja za šlag i ukrasila njime, naribanom koricom limete, kriškama limete, komadićima manga, kokosom, Raffaello kuglicama i macaronsima. Dajte mašti na volju.