Tijesto koje inače radim za svoje omiljene cimet rolice, ovog sam puta odlučila iskombinirati sa svježim kiselkastim aromama limuna i krem sira. Klincima se baš i nisu svidjele, bilo im je prekiselo (slobodno povećajte dozu šećera ako ne volite kiselkasto), ali meni su baš takve bile odlične.
Možete ih preliti ostatkom nadjeva ili posuti šećerom u prahu!
Kvasac:
- 20 g svježeg kvasca
- 200 ml mlakog mlijeka
- 1 žlica šećera
- 1 žlica glatkog brašna
Tijesto:
- Kvasac
- 450 g glatkog brašna
- 50 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 50 g otopljenog maslaca
- 1 jaje
- Prstohvat soli
Nadjev:
- 100 g milerama ili krem sira
- Korica 2 limuna
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice šećera u prahu
- Po želji grožđice
Priprema:
- Svježi kvasac pomiješajte sa šećerom, brašnom i mlakim mlijekom, pokrijte i ostavite desetak minuta da se digne.
- Umijesite glatko tijesto i pustite da se diže barem sat vremena.
- Razvaljajte ga u pravokutnik debljine 1 cm.
- Nadjev premažite preko tijesta, zarolajte u roladu i režite na komade debljine 2 cm.
- Poslažite u nauljeni lim i pecite 30-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Uživajte!