Kolumne 15. studenoga 2018.

Meke i sočne rolice idealne su za obožavatelje limuna

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelj sam limuna i dizanog tijesta pa sam odlučila napraviti sočne, kiselkaste rolice...

Tijesto koje inače radim za svoje omiljene cimet rolice, ovog sam puta odlučila iskombinirati sa svježim kiselkastim aromama limuna i krem sira. Klincima se baš i nisu svidjele, bilo im je prekiselo (slobodno povećajte dozu šećera ako ne volite kiselkasto), ali meni su baš takve bile odlične.

Možete ih preliti ostatkom nadjeva ili posuti šećerom u prahu!

 

Možda vas zanima... Cimet rolice - odlična verzija sezonskog klasika Kolumne

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

Kvasac:

  • 20 g svježeg kvasca
  • 200 ml mlakog mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica glatkog brašna

Tijesto:

  • Kvasac
  • 450 g glatkog brašna
  • 50 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli

Nadjev:

  • 100 g milerama ili krem sira
  • Korica 2 limuna
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice šećera u prahu
  • Po želji grožđice

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

Priprema:

  1. Svježi kvasac pomiješajte sa šećerom, brašnom i mlakim mlijekom, pokrijte i ostavite desetak minuta da se digne.
  2. Umijesite glatko tijesto i pustite da se diže barem sat vremena.
  3. Razvaljajte ga u pravokutnik debljine 1 cm.
  4. Nadjev premažite preko tijesta, zarolajte u roladu i režite na komade debljine 2 cm.
  5. Poslažite u nauljeni lim i pecite 30-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

 

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.