Savršenstvo jednostavnosti: Mladi špinat s domaćom tjesteninom

Danijel Živković
Špinat je namirnica vrlo bogata željezom i vitaminom C. Lisnata je biljka zelene boje koju djeca baš i ne vole.
Vidi originalni članak

Osim variva i na mlijeku špinat možete pripremiti i kao salatu.

Ja sam se za ovaj put odlučio za domaću tjesteninu s jajima i špinatom.

Sastojci:

  • 500 g mladog špinata
  • 4 jaja
  • 500 g domaće tjestenine
  • 1/2 žličice KOTANYI mješavine začina s paprom
  • 1/2 žličice KOTANYI tomatto začina
  • 1/2 soli
  • ZVIJEZDA maslinovo ulje

Priprema:

1. Tjesteninu skuhajte
2. Špinat operite i nakidajte na manje komade
3. Na maslinovom ulju propirjajte špinat dok ne uvene i ne omekša (osim ulja špinat će pustiti i svoju vodu)
4. Kada je omekšao dodajte izmućena jaja u koja ste dodali začine
5. Nakon što su se jaja kratko zapekla sve izmiješajte s tjesteninom

Dobar tek!

Danijela Živkovića pratite na njegovoj stranici Kuhanje je lako!

Posjeti Gastro.hr