gastro postao
Špinat je namirnica vrlo bogata željezom i vitaminom C. Lisnata je biljka zelene boje koju djeca baš i ne vole.
Osim variva i na mlijeku špinat možete pripremiti i kao salatu.
Ja sam se za ovaj put odlučio za domaću tjesteninu s jajima i špinatom.
Sastojci:
- 500 g mladog špinata
- 4 jaja
- 500 g domaće tjestenine
- 1/2 žličice KOTANYI mješavine začina s paprom
- 1/2 žličice KOTANYI tomatto začina
- 1/2 soli
- ZVIJEZDA maslinovo ulje
Priprema:
1. Tjesteninu skuhajte
2. Špinat operite i nakidajte na manje komade
3. Na maslinovom ulju propirjajte špinat dok ne uvene i ne omekša (osim ulja špinat će pustiti i svoju vodu)
4. Kada je omekšao dodajte izmućena jaja u koja ste dodali začine
5. Nakon što su se jaja kratko zapekla sve izmiješajte s tjesteninom
Dobar tek!
Danijela Živkovića pratite na njegovoj stranici Kuhanje je lako!